Ο ΔΕΔΔΗΕ και η μηνιαία καταμέτρηση παροχών

Ο ΔΕΔΔΗΕ και η μηνιαία καταμέτρηση παροχών

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

Ανακοίνωσε χθες ο ΔΕΔΔΗΕ πως στο 53% των παροχών γίνεται πλέον καταμέτρηση κάθε μήνα. Η «Κ» ρώτησε τον ΔΕΔΔΗΕ πώς επετεύχθη αυτό, δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό ζητούσε (αλλά ευτυχώς δεν πήρε) μερικές δεκάδες εκατ. επιπλέον για να κάνει μηνιαίες καταμετρήσεις, όπως απαίτησε το υπουργείο Ενέργειας. Επίσης ρώτησε εάν επισκεπτόμενοι κάθε μήνα τους μισούς μετρητές, οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ εντόπισαν και περισσότερες περιπτώσεις ρευματοκλοπών. Εννοείται πως δεν πήρε απάντηση, διότι η ενημέρωση των καταναλωτών – πελατών του δεν είναι πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της εταιρείας. Κανένα πρόβλημα. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι μονοπώλιο στο δίκτυο χαμηλής τάσης, με προκαθορισμένο έσοδο και συνεπώς δεν έχει κανένα κίνητρο να κυνηγάει πελάτες. Αλλά καθώς έχει τμήμα δημοσίων σχέσεων, εταιρικής επικοινωνίας και γραφείο Τύπου, ας κάνουν κάτι.

Νέα δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων

Τη διάθεση εντόκων διάρκειας έξι μηνών στο κοινό θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα το ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο σχετικής δημοπρασίας ύψους 500 εκατ. ευρώ που θα διενεργηθεί την Τετάρτη. Οπως και σε προηγούμενες δημοπρασίες, όποιος ιδιώτης επιθυμεί να προμηθευτεί του τίτλους μπορεί να το κάνει μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Η περίοδος εγγραφών ξεκινάει την Τρίτη 28 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Εχουν «πάρει μπρος» τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ανέλαβε ο ίδιος ο βασικός τους μέτοχος Γιώργος Προκοπίου, ενώ διευθύνων σύμβουλος ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τα ναυπηγεία έχουν ήδη «πάρει εμπρός» και από τον Φεβρουάριο έχουν μπει 11 πλοία για επισκευές μήκους έως και 275 μέτρων. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν Σαουδάραβες επιχειρηματίες με ειδικότητα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αύξηση επιβατών μείωση των τιμών

Μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και αύξηση της επιβατικής κίνησης προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι μειώσεις αφορούν την περίοδο του Πάσχα, ανέρχονται έως και στο 6,6% και αφορούν κυρίως δρομολόγια προς τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Αντιθέτως οριακή αύξηση της τάξης του 0,27% κατέγραψαν οι τιμές στα δρομολόγια προς το Ηράκλειο Κρήτης, εξαιτίας της έναρξης επιβολής περιβαλλοντικού τέλους από τον Ιανουάριο φέτος. Τη Μεγάλη Εβδομάδα από τον Πειραιά επιβιβάστηκαν 135.230 επιβάτες, +17,2% περισσότεροι από το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα και από τη Ραφήνα 39.006 επιβάτες (+27,2%).

Με αναταράξεις η ενεργειακή μετάβαση

Μήνυμα στους επενδυτές των ΑΠΕ ότι δεν θα πρέπει να θεωρούν τη ζήτηση δεδομένη και ότι «η πορεία των τιμών θα είναι βίαιη και με αναταράξεις», έστειλε από την Κοζάνη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, προειδοποιώντας για τα ρίσκα που θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σε ενεργειακό συνέδριο στα Κοίλα Κοζάνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ενεργειακής μετάβασης. «Είναι σαν να διασχίζεις ένα ποτάμι και ταυτόχρονα να προσπαθείς να αλλάξεις βάρκα. Τη βάρκα από το παλιό θερμικό σύστημα στο καινούργιο σύστημα που βασίζεται στις ΑΠΕ. Και αυτή η αλλαγή θα έχει αρκετές αναταράξεις που θα προκαλούν οι ίδιες οι αγορές, όχι μόνο σε εμάς, στην Ελλάδα, θα είναι διεθνές το φαινόμενο». Στην αναφορά του για την απολιγνιτοποίηση τόνισε ότι «αποτελεί οικονομική πραγματικότητα, παρά πολιτική επιλογή», σημειώνοντας ότι οι τιμές των CO2 κατέστησαν τον λιγνίτη το πιο ακριβό καύσιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT