Νέος υποψήφιος αγοραστής για Telekom Romania Mobile

Νέος υποψήφιος αγοραστής για Telekom Romania Mobile

Πρόκειται για τη West Network Invest, με την οποία ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται την πώληση της θυγατρικής του

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Με νέο αγοραστή συνεχίζει ο ΟΤΕ τις διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη πώληση της 100% θυγατρικής του Telekom Romania Mobile (TKRM). Πρόκειται για τη West Network Invest SRL, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο εισηγμένος τηλεπικοινωνιακός όμιλος.

Η West Network Invest αποτελεί μετοχικό σχήμα που ανήκει κατά πλειοψηφία στην Digi Romania (Digi), διαθέτοντας μέτοχο μειοψηφίας τον όμιλο Clever Media. Η Digi ανήκει στον όμιλο DIGI Communications, κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών, με παρουσία στη Ρουμανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και το Βέλγιο. Ο ΟΤΕ έχει υπογράψει με τη West Network Invest μνημόνιο συνεργασίας, με τα δύο μέρη να είναι στη διαδικασία υποβολής αίτησης προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας.

«Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες και εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης των απαραίτητων ελέγχων, των εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς και της υπογραφής των εγγράφων της συναλλαγής», όπως αναφέρει ο ΟΤΕ.

Το 2023 τα συνολικά έσοδα στην κινητή Ρουμανίας μειώθηκαν κατά 6,4%, σε περίπου 287 εκατ. ευρώ. Ενδεχόμενη ολοκλήρωση της πώλησης της Telekom Romania Mobile θα σημάνει την επικέντρωση του ΟΤΕ στις ελληνικές δραστηριότητες, με τη διεθνή δραστηριότητα του ομίλου να ξεκινάει τέλη του 1990 και να κορυφώνεται στα μέσα του 2000.

Το 2020 ο ΟΤΕ είχε προχωρήσει, έναντι τιμήματος 295,6 εκατ. ευρώ, στην πώληση στον γαλλικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο Orange του 54% που κατείχε στην Telekom Romania Fixed, δηλαδή του κλάδου σταθερής τηλεφωνίας. Το 2019 ο όμιλος είχε προβεί στην πώληση της Telekom Albania. Το 1997 ο ΟΤΕ είχε αποκτήσει το 97% του σερβικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών και έναν χρόνο μετά προχώρησε στην αγορά, έναντι 675 εκατ. ευρώ, του 35% του ρουμανικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού Romtelecom (νυν Telekom Romania).

Το 1998 ο ΟΤΕ είχε εξαγοράσει το 90% της εθνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της Αρμενίας, Armentel, αντί 146 εκατ. δολαρίων. Το 2000 ο ΟΤΕ είχε αποκτήσει άδεια κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία έναντι τιμήματος 135 εκατ. δολαρίων και την ίδια χρονιά απέκτησε το 85% της αλβανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Albanian Mobile Communications (Telekom Albania). To 2001 είχε συστήσει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmofon, με έδρα τα Σκόπια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT