Συζητήθηκε εξαγορά της EFG International

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer είχε διαπραγματεύσεις με την EFG International, με βασικό μέτοχο την οικογένεια Λάτση, για ενδεχόμενη εξαγορά τους τελευταίους μήνες, αλλά οι συζητήσεις έχουν σταματήσει, δήλωσαν στο Reuters άτομα με γνώση του θέματος. Οι δύο ελβετικές τράπεζες βρέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν η Julius Baer απομάκρυνε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Philipp Rickenbacher μετά από ζημίες από δάνεια στην προβληματική εταιρεία ακινήτων Signa. Ωστόσο διέκοψαν τις συνομιλίες τους, χωρίς να είναι σαφής η αιτία του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις. Η EFG International έχει market value περίπου 3,8 δισ. ελβετικά φράγκα (4,16 δισ. δολάρια), ενώ η Julius Baer αποτιμάται σε περίπου 11,5 δισ. φράγκα. Στρατηγικά, ένας συνδυασμός των δύο τραπεζών δεν έχει μεγάλη λογική, έγραψαν αναλυτές της RBC. Η Baer εμπλέκεται σε ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων και η πρόσθετη πρόκληση μιας ενσωμάτωσης της EFG θα εγείρει ερωτήματα, έγραψαν οι αναλυτές.

Στο μικροσκόπιο οι αυξήσεις κτηνιατρικών φαρμάκων   

Σε χαρτογράφηση των συνθηκών ανταγωνισμού στα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα (ΚΦΠ) αποφάσισε να προχωρήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αγορά στην οποία τα τελευταία χρόνια καταγράφονται σημαντικές ανατιμήσεις. Σύμφωνα με τη Eurostat, ο δείκτης σύνθετων ζωοτροφών αυξήθηκε από 96 μονάδες το 2020 σε 127 μονάδες έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, αύξηση δηλαδή κατά 33%, ενώ ο δείκτης κτηνιατρικών δαπανών αυξήθηκε από 104 μονάδες το 2020 σε 117 μονάδες έως και το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Εταιρεία ειδικού σκοπού σύστησε η Intrakat 

Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται το έργο της μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας και συντήρησης των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η Intrakat, που αποτελεί τον ανάδοχο του έργου προϋπολογισμού της τάξεως των 196 εκατ. ευρώ, προχώρησε στη σύσταση της «Ταλαία Εστία», της εταιρείας ειδικού σκοπού που θα κατασκευάσει τις φοιτητικές εστίες στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο της Κρήτης. Το έργο, που υλοποιείται ως Σύμπραξη Δημόσιου –  Ιδιωτικού Τομέα, είχε εγκρίνει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή τον Μάιο του 2019.    

Στις 18 Ιουνίου οι εκλογές του ΣΕΒ  

Την Τρίτη 18 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν να επιλέξουν νέο πρόεδρο για πρώτη φορά μεταξύ δύο υποψηφιοτήτων: του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Respoke SGA Holdings και αντιπροέδρου του ΣΕΒ, και της Ιουλίας Τσέτη, διευθύνουσας συμβούλου του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) και γενικής γραμματέως του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και του γενικού συμβουλίου του συνδέσμου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, θα διεξαχθούν με τη φυσική παρουσία των μελών. Η καθιερωμένη ανοικτή εκδήλωση με τους επίσημους προσκεκλημένους θα διεξαχθεί σε διαφορετική ημερομηνία, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. 

Ο σχεδιασμός για τα ηλεκτρικά λεωφορεία  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υφυπουργού Μεταφορών Χρ. Αλεξοπούλου, όλα υλοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Από τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία που παρελήφθησαν για να μπουν σε γραμμές της Αττικής, τις πέντε πρώτες ημέρες κυκλοφόρησαν 65-70. Εως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν φτάσει τα 80-85. Στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου θα είναι 100 και έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν τεθεί και και τα 140 σε χρήση. Οπως ακριβώς είχαν προγραμματίσει οι ΟΣΥ. Οι οποίες, εκτός της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, διακρίνονται και για τον άρτιο σχεδιασμό. Είχαν σχεδιάσει να καθυστερήσουν τον διαγωνισμό για τους φορτιστές, να τους τον στείλει πίσω το Ελεγκτικό Συνέδριο και να χρησιμοποιούνται, ελλείψει κανονικών, οι κινητοί φορτιστές ταχείας φόρτισης, για να βγουν τα λεωφορεία στον δρόμο. Πρόγραμμα, πρόγραμμα.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT