Η Aegean έκλεισε 25 χρόνια λειτουργίας

Ξεκίνησε με μόλις δύο αεροσκάφη τoν Μάιο του 1999, μετά την απελευθέρωση της ελληνικής εσωτερικής αγοράς αερομεταφορών

1' 58" χρόνος ανάγνωσης

Είκοσι πέντε χρόνια λειτουργίας, από το 1999, συμπλήρωσε η Aegean, με ιδρυτή τον Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στον κλάδο του αυτοκινήτου. Τoν Μάιο του 1999, μετά την απελευθέρωση της ελληνικής εσωτερικής αγοράς αερομεταφορών, η εταιρεία ξεκίνησε τις τακτικές πτήσεις με μόλις δύο αεροσκάφη AVRO RJ-100 και με διευρυμένη μετοχική βάση.

Στη διάρκεια των 25 ετών λειτουργίας της, οι σταθμοί που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της Aegean περιλαμβάνουν την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία Star Alliance, την εξαγορά της Olympic Air, όπως και την παραγγελία 46 αεροσκαφών –αυξήθηκαν σε 50– της οικογένειας Airbus Α320 neo. Στους σταθμούς της αεροπορικής ανήκει και η δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, σε ένα από τα πρώτα πράσινα hangar της Ευρώπης, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Πρόσφατα η αεροπορική προχώρησε στην παραγγελία των τεσσάρων νέων αεροσκαφών Α321neo LR που θα καλύπτουν αποστάσεις έως και 7,5 ωρών, από την Ελλάδα προς τις περιοχές του Κόλπου, την Ινδία και την Κεντρική Αφρική.

Η Aegean απασχολεί περισσότερους από 3.700 εργαζομένους και επιχειρεί με 76 αεροσκάφη σε 156 προορισμούς με 249 απευθείας δρομολόγια σε 47 χώρες, ενισχύοντας διαρκώς το δίκτυό της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, παρέχοντας μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες της, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική φιλοξενία. Tο 2023 πρόσφερε 18,5 εκατομμύρια θέσεις, αυξημένες κατά 3,1 εκατ. συγκριτικά με το 2022, ενώ μετέφερε 15,5 εκατ. επιβάτες, επιτυγχάνοντας αύξηση της τάξεως του 26% σε σύγκριση με τo 2022 και καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

«Πιστεύω ότι το όραμα του Θεόδωρου Βασιλάκη για ποιότητα και αξιοπιστία είναι σήμερα βαθιά στην κουλτούρα όλων των ανθρώπων μας. Καθώς προχωράμε στο επόμενό μας κεφάλαιο, η πρόκληση για τη νέα γενιά στελεχών μας, μια πολύ πιο μεγάλη ομάδα με εξαιρετικές δυνατότητες, είναι καινοτομία και ανταγωνιστικότητα για τις νέες συνθήκες, φρεσκάδα παράλληλα με συνέπεια στις βασικές μας αξίες και φυσικά να μείνουμε προσηλωμένοι στην ανάπτυξή μας, που συμβάλλει στην εικόνα και στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος της Aegean, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών λειτουργίας.

«Είκοσι πέντε χρόνια, κάθε μέρα, σε κάθε πτήση, προσπαθούμε να προσφέρουμε με ασφάλεια και συνέπεια ένα ποιοτικό προϊόν που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, αλλά και στην κουλτούρα φιλοξενίας που βρίσκεται στο DNA μας», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT