Με νέα εταιρική ταυτότητα η Πειραιώς

Η νέα εταιρική ταυτότητα παρουσιάστηκε την Τρίτη σε περίπου 300 μεγάλους πελάτες της τράπεζας από τον πρόεδρο Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Στην ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς, κίνηση που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού της τράπεζας. Συμπίπτει επίσης με την επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα και αναδεικνύει τη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και την ισχυροποίηση της τράπεζας στην αγορά, με ισχυρές επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές επιδόσεις και προοπτικές, όπως και την ενεργό συμβολή της στην προώθηση της βιώσιμης οικονομίας.

Η νέα εταιρική ταυτότητα παρουσιάστηκε την Τρίτη σε περίπου 300 μεγάλους πελάτες της τράπεζας από τον πρόεδρο Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους εργαζομένους – περίπου 700 από την Αθήνα αλλά και την περιφέρεια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος στην τοποθέτησή του έδωσε έμφαση «στην απολύτως επιτυχημένη», όπως τη χαρακτήρισε, αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες, που έχει αποφέρει άμεσα οικονομικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

«Σηματοδοτεί την επαναφορά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα», ανέφερε ο υπουργός παραπέμποντας «στην κατάσταση της τράπεζας μέχρι και το 2019, με τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν. Η πρόσφατη αποεπένδυση του ΤΧΣ αποτέλεσε υπογράμμιση της προόδου της τράπεζας, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Η επιτυχία της διάθεσης του 27% των μετοχών της σε ξένους και Ελληνες επενδυτές δεν είχε προηγούμενο, σημείωσε.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες «είναι και πάλι ισχυρές και έτοιμες να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι η δουλειά τους, δηλαδή τη χρηματοδότηση και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας». Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως:

• Η θεσμοθέτηση της δυνατότητας μη τραπεζικά ιδρύματα να χορηγούν δάνεια, πέραν των καταναλωτικών, και στεγαστικά και κάποιου είδους επιχειρηματικά.

• Η στήριξη του συστήματος IRIS.

• Η μείωση κατά 50% στις προμήθειες για μικροσυναλλαγές μέχρι 10 ευρώ μέσω POS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT