Πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων της Motor Oil

Πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων της Motor Oil

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν το δεύτερο καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του ομίλου, είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων χθες στους αναλυτές. Προέβλεψε δε, σημαντική αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς αναμένεται μια ισχυρή τουριστική περίοδος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τζαννετάκης στην εξαγορά της Ηλέκτωρ, η οποία, όπως ανέφερε, συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική του ομίλου να διευρύνει τις δραστηριότητές του. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει η Motor Oil για την Ελλάκτωρ, στην οποία κατέχει το 29,87%, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πηγαίνουμε τα πράγματα βήμα βήμα. Επί του παρόντος περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μεταξύ των μετόχων της Ελλάκτωρ, όπως και με το call option της Reggeborgh».

Τα σχέδια για είσοδο στο Χ.Α. της Bespoke

Για το 2027-2028 σχεδιάζει την είσοδο της Bespoke SGA Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, καθώς θα πρέπει να προηγηθούν οι σημαντικές επενδύσεις στις εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου, αλλά και η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων. Ο ίδιος αναμένει για το 2024 ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα από πέρυσι και για το 2025 σημαντικά καλά αποτελέσματα. Στην Bespoke ανήκουν σήμερα οι εταιρείες ΝΙΚΑΣ, «Εδεσμα», «Αμβροσία», «Ελληνικοί Χυμοί» και η πλειοψηφική συμμετοχή στην ΙΟΝ.

Δύο νέα έργα στην Ιρλανδία για τη Mytilineos

Η Mytilineos θα καλύψει το 11% της συνολικής κατανάλωσης των Data Centres της Keppel DC στην Ιρλανδία. Η ελληνική εταιρεία υπέγραψε δύο μακροπρόθεσμα συμβόλαια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για την παροχή ενέργειας σε δύο εγκαταστάσεις της Keppel DC στο Δουβλίνο, που θα παράγεται από φωτοβολταϊκά πάρκα τα οποία θα κατασκευάσει στην Ιρλανδία. Τα δύο πάρκα όταν ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2024 θα παράγουν περίπου 13,6 GWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Προσφυγή στο ΣτΕ για το τεκμαρτό εισόδημα

Την ακύρωση της απόφασης του διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά τον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και του χρόνου διενέργειας του ελέγχου, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες. Η προσφυγή αυτή αποτελεί την πρώτη κίνηση, καθώς όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, θα ακολουθήσουν οι ενδικοφανείς προσφυγές στη διεύθυνση επίλυσης διαφορών της ΑΑΔΕ και στη συνέχεια προσφυγές ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών πρωτοδικείων. Σημειώνεται ότι η εφορία υπολογίζει με τεκμαρτό τρόπο το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα των επαγγελματιών, το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό που δήλωναν μέχρι πρότινος.

Μεγάλο έλλειμμα στο φυσικό αέριο

Eναν ρεαλιστικό τόνο στη μεγάλη συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του συνεδρίου East Mediterranean Gas Forum (EMGF) για τις διαδρομές του αερίου, έδωσε ο CEO του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας. Υπενθύμισε ότι μόνο στις χώρες-μέλη του EMGF υπάρχει έλλειμμα της τάξης των 130 δισ. κ.μ. αερίου ετησίως, σε μια περίοδο κατά την οποία σημαντικά πρότζεκτ ανάπτυξης κοιτασμάτων έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη μόνο στο Ισραήλ και την Ιταλία. «Αυτός είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο», είπε ο κ. Ρήγας και σημείωσε ότι είναι καιρός να σταματήσουν τα λόγια, να γίνουν πράξη συγκεκριμένες πολιτικές και να δοθούν σαφείς κατευθύνσεις στήριξης σε επίπεδο Ε.Ε. για τη βιομηχανία φυσικού αερίου. «Αν η επιλογή είναι να βρισκόμαστε στο τέλος μιας αλυσίδας που απλώς θα μεταφέρει αέριο από αλλού, τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε σοβαρές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες στο μέλλον», προειδοποίησε ο κ. Ρήγας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT