Platinum διάκριση της ELPEDISON στην λίστα “ESG Transparency Index” των Forbes και ΕΥ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
platinum-διάκριση-της-elpedison-στην-λίστα-esg-transparency-index-τω-563053372

Platinum διάκριση της ELPEDISON στην λίστα “ESG Transparency Index” των Forbes και ΕΥ

H ELPEDISON απέσπασε μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε ανάμεσα στις 13 κορυφαίες Εταιρείας στην Ελλάδα, στη βαθμίδα Platinum της λίστας ESG Transparency Index, που παρουσιάστηκε από το περιοδικό Forbes σε συνεργασία με την ΕΥ και αποτυπώνει το επίπεδο διαφάνειας και δημοσιότητας σε θέματα ESG των 100 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων ως προς τον κύκλο εργασιών. Μέσω του συγκεκριμένου δείκτη, αναδεικνύονται οι Εταιρείες που ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στην προώθηση της διαφάνειας και της βιωσιμότητας.

Platinum διάκριση της ELPEDISON στην λίστα “ESG Transparency Index” των Forbes και ΕΥ-1

Η εν λόγω ποσοτική έρευνα διενεργήθηκε από την EY και η κατάταξη των εταιρειών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, 55 στο σύνολό τους, που καλύπτουν και τους 3 πυλώνες E-S-G, Περιβάλλον (Environment), Κοινωνία (Social) και Διακυβέρνηση (Governance), λαμβάνοντας υπόψη κορυφαία διεθνή και εθνικά πρότυπα μη χρηματοοικονομικής αναφοράς.

Για την άντληση των δεδομένων χρησιμοποιήθηκαν οι Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και οι Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις, με έτος αναφοράς το 2022. Η αξιολόγηση βασίστηκε αποκλειστικά στο δημοσιευμένο περιεχόμενο των συγκεκριμένων Εκθέσεων.

Platinum διάκριση της ELPEDISON στην λίστα “ESG Transparency Index” των Forbes και ΕΥ-2

Από τις 100 εταιρείες της λίστας, 13 βαθμολογήθηκαν στη βαθμίδα Platinum, ανάμεσά τους οι Helleniq Energy, ΔEH, Εθνική Τράπεζα, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΟΤΕ, 19 στη βαθμίδα Diamond, 7 στη βαθμίδα Gold, 2 στη βαθμίδα Silver, 6 στη βαθμίδα Bronze, ενώ 53 εταιρείες βρέθηκαν στην τελευταία βαθμίδα “Commencing the ESG journey”.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάκριση της ELPEDISON εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT