Το νέο λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς

Το νέο λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης

Tη νέα της εταιρική ταυτότητα παρουσίασε η Πειραιώς σε πελάτες και στελέχη της, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το νέο λογότυπο αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου και σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο την Πειραιώς της νέας εποχής, η οποία χαρακτηρίζεται από την επιστροφή της τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα, μετά τη πρόσφατη διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ. Αφετηρία είναι το παλιό, με τις γνωστές τρεις γραμμές να βγαίνουν από το πλαίσιο, τη φορά τους να αναστρέφεται και να κοιτούν προς τα μπροστά, ενώ στα χρώματα κυριαρχούν το κίτρινο και γκρι. Από την ονομασία αφαιρέθηκε η λέξη τράπεζα και έμεινε σκέτο Πειραιώς ή Piraeus, γραμμένο με ένα βαθύ πράσινο χρώμα.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην Πειραιώς λέγοντας ότι «η πρόσφατη αποεπένδυση του ΤΧΣ αποτέλεσε υπογράμμιση της προόδου της τράπεζας, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Η επιτυχία της διάθεσης του 27% των μετοχών της σε ξένους και Ελληνες επενδυτές δεν είχε προηγούμενο». Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου υπογράμμισε ότι «το νέο λογότυπο αναδεικνύει τη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί στην τράπεζα» και τόνισε ότι «ο ρόλος της Πειραιώς πλέον δεν περιορίζεται στο να έχει πρωταγωνιστική θέση στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και να συνδράμει ενεργά στη δημιουργία μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σημείωσε ότι «η νέα εταιρική ταυτότητα αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητάς μας και της ικανότητάς μας να προσαρμοζόμαστε στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο του κλάδου», ενώ επισήμανε ότι «η Πειραιώς οδηγεί τις εξελίξεις στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα και αποστολή της είναι να δημιουργεί αξία για τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους μετόχους μας και να επιστρέφει αξία στην κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT