Nέο logistic στον Ασπρόπυργο από την Trastor

Προσύμφωνο με τον όμιλο Σκλαβενίτη για τη μίσθωση του κέντρου αποθήκευσης, επιφανείας 74.766 τ.μ.

2' 33" χρόνος ανάγνωσης

Σε συμφωνία με τον όμιλο Σκλαβενίτη έχει έρθει, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η Trastor ΑΕΕΑΠ αναφορικά με τη μίσθωση του νέου συγκροτήματος logistics που σχεδιάζει στον Ασπρόπυργο. Στο παρόν στάδιο πρόκειται για προσύμφωνο, που θα οριστικοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του ακινήτου. Η επένδυση της Trastor αφορά το μεγαλύτερο μεμονωμένο κέντρο διανομής και αποθήκευσης που θα δημιουργηθεί στη χώρα, καθώς η επιφάνειά του θα ανέρχεται σε 74.766 τ.μ. και θα προσφέρει όγκο αποθήκευσης 83.000 θέσεων παλετών. Παράλληλα, το ακίνητο θα υιοθετεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και προδιαγραφές, ενώ θα φέρει και πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED-Gold για τα «πράσινα» χαρακτηριστικά του. Σημαντικό κρίνεται και το γεγονός ότι η θέση της έκτασης των 185 στρεμμάτων βρίσκεται πολύ κοντά στο Θριάσιο Πεδίο, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπτυξη εμπορευματικού σταθμού, στοιχείο που θα εξασφαλίσει ιδιαίτερες συνέργειες.

Η αξία του ακινήτου μόλις ολοκληρωθεί υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ. Η Trastor συνεπενδύει με την εταιρεία Karpathios Development, που είναι ο φορέας ανάπτυξης του έργου και παράλληλα λειτουργεί ως στρατηγικός συνεργάτης της εισηγμένης για έργα logistics. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία του ομίλου της Τρ. Πειραιώς έχει προχωρήσει στην υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου, κατ’ αρχάς για την εξαγορά της έκτασης, καταβάλλοντας ως προκαταβολή το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος της αύξησης κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του ακινήτου, η Trastor θα προχωρήσει στην υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού, ενώ το τελικό τίμημα θα ισούται με την αξία της καθαρής θέσης της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ακινήτου.

Δεδομένου του μεγέθους του ακινήτου, φαίνεται πως στόχος του ομίλου Σκλαβενίτη είναι να δημιουργήσει έναν νέο «κόμβο» για την κάλυψη των αναγκών του. Ωστόσο, επί του παρόντος, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επιχειρηθεί και η αποχώρηση από άλλα ακίνητα που μισθώνει σήμερα για τον σκοπό αυτό. Αλλωστε, το νέο ακίνητο στον Ασπρόπυργο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2025.

Με τη νέα αυτή επένδυση, η Trastor πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της, εδραιώνοντας τη θέση της στην αγορά των logistics. Ειδικότερα, θα ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 216 εκατ. ευρώ και επιφανείας 240.000 τ.μ. Μάλιστα, το 80% θα αφορά απόθεμα logistics ιδιαίτερα σύγχρονων προδιαγραφών, κατασκευασμένο την τελευταία τετραετία, ενώ το 54% των ακινήτων είναι και πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο LEED. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, μόνο από το συγκεκριμένο ακίνητο, η Trastor θα ενισχύσει τα ετήσια έσοδά της κατά 14%. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η Trastor ολοκλήρωσε την απόκτηση τριών ακόμα νεόδμητων κτιρίων logistics, επενδύοντας 18 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν δύο εταιρείες «οχήματα», που είναι και οι κάτοχοι των εν λόγω ακινήτων. Η Σόλων Κτηματική διαθέτει ένα κτίριο logistics, συνολικής επιφάνειας 23.850 τ.μ., και είναι μισθωμένο στην εταιρεία Logistics Solutions Α.Ε. Αντίστοιχα, η Φινέας Κτηματική διαθέτει δύο εκτάσεις, 18,4 και 11,7 στρεμμάτων, επί των οποίων λειτουργούν κέντρα logistics επιφάνειας 10.980 τ.μ. και 4.545 τ.μ. αντίστοιχα, με μισθωτές τις εταιρείες Θωμαΐδης Logistics και Allocop (Alternative Logistics Operations). Παράλληλα, αποκτήθηκε και μια αποθήκη στη Μάνδρα, η οποία πρόκειται να ανακαινιστεί, αυξάνοντας τη συνολική επιφάνεια των εν λόγω προσθηκών logistics σε 55.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT