Μικρότερες συσκευασίες καμουφλάρουν τις ανατιμήσεις

Μικρότερες συσκευασίες καμουφλάρουν τις ανατιμήσεις

Μέσω της αλλαγής συσκευασιών, και μάλιστα μικρότερων, φαίνεται ότι επιχειρούν κάποιες από τις πολυεθνικές να αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες έχουν στα κέρδη τους από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης

Μέσω της αλλαγής συσκευασιών, και μάλιστα μικρότερων, φαίνεται ότι επιχειρούν κάποιες από τις πολυεθνικές να αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες έχουν στα κέρδη τους από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας και ειδικά σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τις προσφορές.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, τείνουν προς εξαφάνιση από τα ράφια των σούπερ μάρκετ –και μάλιστα όχι μόνο μιας αλυσίδας, αλλά τουλάχιστον τριών μεγάλων– συγκεκριμένοι κωδικοί πολύ γνωστού αφρόλουτρου που πωλείτο, κυρίως, σε συσκευασία των 720 ml.

Το εν λόγω προϊόν πωλείτο μάλιστα συχνά σε προσφορά, είτε ως μείωση τιμής στη μονή συσκευασία είτε ως προσφορά τύπου «1+1 δώρο».

Τι συμβαίνει λοιπόν το τελευταίο διάστημα; Η συσκευασία των 720 ml έχει σχεδόν καθολικά αντικατασταθεί από συσκευασίες των 600 ml και των 400 ml, οι οποίες έχουν αρκετά υψηλότερη τιμή/λίτρο σε σύγκριση με τη μεγαλύτερη συσκευασία.

Ετσι, ενώ η αρχική τιμή λίτρου για το ίδιο ακριβώς προϊόν στη συσκευασία των 720 ml ήταν 8,32 ευρώ, η αρχική τιμή λίτρου στη συσκευασία των 400 ml είναι 13,63 ευρώ/λίτρο και στη συσκευασία των 600 ml είναι 11,13 ευρώ/λίτρο.

Με άλλα λόγια, η αρχική τιμή ανά λίτρο είναι κατά 63,82% υψηλότερη στη συσκευασία των 400 ml σε σύγκριση με αυτήν στη συσκευασία των 720 ml και κατά 33% ακριβότερη στη συσκευασία των 600 ml.

Ακόμη και με τις προσφορές τύπου έκπτωσης 35% που υπάρχουν στο προϊόν, οι τελικές τιμές της κάθε συσκευασίας αποκαλύπτουν τη σκοπιμότητα της πρακτικής: 3,90 ευρώ η συσκευασία των 720 ml, η οποία πλέον είναι σχετικά δυσεύρετη ειδικά σε δημοφιλείς κωδικούς, 4,34 ευρώ η συσκευασία των 600 ml και 3,54 ευρώ η συσκευασία των 400 ml.

Ανάλογες πρακτικές αναμένεται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, να δούμε και σε άλλα προϊόντα το επόμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT