Στήριξη Μυτιληναίου στον Θεοδωρόπουλο

Στήριξη Μυτιληναίου στον Θεοδωρόπουλο

2' 41" χρόνος ανάγνωσης

Την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου για τη θέση του προέδρου του ΣΕΒ εξέφρασε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας του. «Η δική μου παρουσία στον ΣΕΒ δεν είναι πλέον αναγκαία και δεν υπάρχει και διαθέσιμος χρόνος. Θα είναι υποψήφιος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, άνθρωπος με μεγάλη αξία και πολύ μεγάλη πείρα, που έχει την απόλυτη στήριξή μας», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εκλογές του συνδέσμου, ενώ τάχθηκε υπέρ της διπλής υποψηφιότητας. «Χαίρομαι που υπάρχουν δύο υποψήφιοι. Καιρός ήταν μετά από 120 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές, εξέφρασε την ελπίδα για μια καλύτερη Επιτροπή και ένα καλύτερο Κοινοβούλιο και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι «κρέμεται σε μια κλωστή».

Μεγάλο ζητούμενο οι επενδυτικές δαπάνες 

«Κλειδί» για το πόσο ψηλά ή πόσο χαμηλά θα κινηθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος είναι οι επενδυτικές δαπάνες, όπως επισημαίνει η Wood σε ανάλυσή της, οι οποίες εκτιμά πως κινήθηκαν υποτονικά το πρώτο τρίμηνο. Οπως σημειώνει ο οίκος, «οι καθυστερήσεις στην ανάκαμψη των επενδυτικών δαπανών αποτελούν το κύριο εμπόδιο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ της αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ της Ελλάδας με υψηλό ρυθμό της τάξης του 2%-3% φέτος ή μιας υποτονικής επίδοσης με ανάπτυξη κάτω του 1%, που είναι αυτό που πιθανότατα εκτυλίχθηκε τους πρώτους μήνες του έτους».

Κονδύλια για τη διασύνδεση ερευνητών με επιχειρήσεις  

Στη διασύνδεση των ερευνητών με τις επιχειρήσεις, που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, αποσκοπεί η νέα δράση ύψους 300 εκατ. ευρώ «Ερευνώ – Καινοτομώ» της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Καινοτομίας. Εμφαση θα δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με το 80% της χρηματοδότησης να προγραμματίζεται να κατευθυνθεί στις περιφέρειες. Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας διαχειρίζεται κονδύλια της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ.  

Αντλησε 500 εκατ. η Alpha Bank   

Ισχυρή ζήτηση που υπερκάλυψε την έκδοση περισσότερο από τρεις φορές εκδηλώθηκε για το ομόλογο της κατηγορίας μειωμένης εξασφάλισης, Tier II, που εξέδωσε η Alpha Bank, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ. Η έκδοση σηματοδοτεί την επιστροφή της Alpha στις αγορές για την έκδοση Tier II ομολόγου για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που υπεβλήθησαν ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ, συμπιέζοντας τελικά την απόδοση στο 6,125%. Το ομόλογο θα υποκαταστήσει τον αντίστοιχο τίτλο που είχε εκδώσει η τράπεζα το 2020 με κουπόνι 4,25%.  

Ξεκινάει διαπραγμάτευση μετοχών της Noval  

Ξεκινάει από σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ολοκληρώνοντας έτσι τον «κύκλο» των εισαγωγών όλων των εταιρειών του κλάδου. Η εταιρεία ακινήτων του ομίλου Viohalco άντλησε συνολικά κεφάλαια 48,34 εκατ. ευρώ, από την έκδοση 17.388.025 νέων μετοχών, με την τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται σε 2,78 ευρώ/μετοχή. Η επενδυτική ζήτηση, με βάση τη δημόσια προσφορά που ολοκληρώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ανήλθε σε 39.592.341 νέες μετοχές, ήτοι ποσό 110 εκατ. ευρώ, με υπερκάλυψη κατά 2,28 φορές. Οι νέοι μέτοχοι πρόκειται να λάβουν και μέρισμα για τη χρήση του 2023. Το ποσοστό ελεύθερης διασποράς θα διαμορφωθεί σε 15,6%, ενώ η συμμετοχή του ομίλου Viohalco θα μειωθεί σε 69%, από 82% που ήταν πριν από την εισαγωγή. Η εταιρεία έχει εκπονήσει και υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 340 εκατ. ευρώ έως το τέλος της δεκαετίας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT