Επτάμηνη απασχόληση για 25.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

Επτάμηνη απασχόληση για 25.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

Προϋπόθεση συμμετοχής για τις επιχειρήσεις είναι η μη μείωση του προσωπικού κατά το τελευταίο τρίμηνο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης

Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής επιχειρήσεων για το πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης 25.000 νέων ηλικίας έως 29 ετών, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης. Πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα ανέργων που είναι αναλογικά μεγαλύτερη στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι να γεφυρωθεί το χάσμα αυτό.

Σύμφωνα με την υπουργό, οι επιχειρήσεις με μηδενικό κόστος μπορούν να απορροφήσουν έως 20 ανέργους. Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού το τελευταίο τρίμηνο πριν από την υποβολή των αιτήσεων. Σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τέσσερα αντίστοιχα προγράμματα με μεγάλη επιτυχία, μέσω των οποίων περισσότεροι από 33.000 άνεργοι νέοι είχαν την ευκαιρία να ανταποκριθούν σε αντίστοιχες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μηνών και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας, ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής: επιχειρήσεις με έως 3 άτομα προσωπικό μπορούν να επιδοτηθούν για 1 άνεργο, από 4 έως 9 άτομα προσωπικό για έως 2 ανέργους, από 10 έως 19 άτομα προσωπικό μπορούν να επιδοτηθούν για έως 3 ανέργους. Επιχειρήσεις με 20 έως 30 άτομα προσωπικό επιδοτούνται για έως 5 ανέργους, από 31 έως 50 για έως 8 ανέργους και από 51 και άνω άτομα προσωπικό η επιδότηση αφορά έως 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελουμένους.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται κατά την υπόδειξή τους μέχρι την τοποθέτησή τους στην επιχείρηση (συμφωνητικό συνεργασίας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT