Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της BETA CAE από την αμερικανική Cadence

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της BETA CAE από την αμερικανική Cadence

Η ελληνική εταιρεία αναμένεται να συνεισφέρει στα φετινά έσοδα της εισηγμένης στον Nasdaq περίπου 37 εκατ. ευρώ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης

Στην ολοκλήρωση της απόκτησης της BETA CAE, έναντι 1,1 δισ. ευρώ προχώρησε η εισηγμένη στον Nasdaq Cadence Design Systems μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Ο αμερικανικός όμιλος, με έδρα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, είχε ανακοινώσει, αρχές Μαρτίου, ότι έχει εισέλθει σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της BETA CAE, μιας εταιρείας με ελληνικές ρίζες, που έχει την έδρα της στην Ελβετία και διατηρεί το βασικό της κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.

H BETA CAE έχει συνολικό τζίρο της τάξεως των 82 εκατ. ευρώ και αναμένεται να συνεισφέρει στα φετινά έσοδα της Cadence με περίπου 37 εκατ. ευρώ. Η BETA CAE αναπτύσσει λογισμικό προσομοίωσης, το οποίο χρησιμοποιούν οι 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και οι περισσότερες ομάδες της Formula 1. Επίσης, το λογισμικό της χρησιμοποιούν εταιρείες στους τομείς της αεροναυπηγικής, της βιομηχανίας και της υγείας. Στους πελάτες της ανήκουν οι Honda Motor, General Motors, Stellantis, Renault Group, Volvo Cars και Lockheed Martin.

H Cadence εμφάνισε τζίρο 940 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, διαθέτοντας ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων αξίας 5,5 δισ. ευρώ. Για το σύνολο της φετινής χρονιάς αναμένει έσοδα 4,5 δισ. ευρώ, με το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας της να κυμαίνεται από 31% έως 32%.

Η BETA CAE ιδρύθηκε το 1999, διαθέτοντας μόλις τέσσερις υπολογιστές και προσωπικό τεσσάρων ατόμων.

«Η εταιρεία ασχολείται στην περιοχή του CAE. CAE είναι το Computer-Aided Engineering, δηλαδή η εικονική σχεδίαση ενός προϊόντος. Πριν ακόμη φτιαχτεί ένα προϊόν, να ξέρουμε αν λειτουργεί σωστά, αν μας εξυπηρετεί για τον σκοπό που θέλουμε να το κατασκευάσουμε.

Τι γίνεται στην παραγωγή ενός προϊόντος π.χ. σε μια αυτοκινητοβιομηχανία, η πρώτη ιδέα είναι να γίνει η σύλληψη του αντικειμένου», έχει αναφέρει το 2011 στην Επιτροπή Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ο συνιδρυτής και πρόεδρος της BETA CAE, Παναγιώτης Κουβράκης.

Η BETA CAE μετέφερε την έδρα της στην Ελβετία το 2016 διατηρώντας το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Κάτω Σχολάρι της Θεσσαλονίκης, όπου και απασχολείται σημαντικός αριθμός μηχανικών πληροφορικής. Το 2000, ο τζίρος της εταιρείας ανερχόταν σε 4 εκατ. ευρώ, δηλαδή ήταν χαμηλότερος περίπου κατά 20 φορές, σε σύγκριση με σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT