Teleperformance: Κερδοφορία 61,1 εκατ. ευρώ

Στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών η εταιρεία έχει οκταπλασιάσει τον τζίρο της

2' 11" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική ενίσχυση μεγεθών καταγράφει τα τελευταία χρόνια η Teleperformance Hellas, η οποία μέσω του κόμβου της στην Ελλάδα παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας μέσω πολλαπλών καναλιών (τηλέφωνο, email, chat, social media, επιστολές) για λογαριασμό τρίτων σε Νότια Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Κατά τη χρήση του 2023, σε ετήσια βάση σύγκρισης, η εταιρεία ενίσχυσε κατά 9,6% τον τζίρο της, σε 454 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας κατά περίπου 9 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους που διαμορφώθηκαν σε 61,1 εκατ. ευρώ.

Η προ φόρων κερδοφορία ενισχύθηκε κατά 17%, σε περίπου 79 εκατ. ευρώ, με την Teleperformance Hellas να εμφανίζει συσσωρευμένα κέρδη 172,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία διένειμε μέρισμα 40 εκατ. ευρώ για το 2022, ενώ πρόκειται να προτείνει στη γενική συνέλευση την καταβολή μερίσματος 35 εκατ. ευρώ για το 2023. Η εταιρεία απασχολεί ελαφρώς περισσότερους από 13.000 εργαζομένους, έχοντας το 2023 καταβάλει σε μισθούς και ημερομίσθια περίπου 231,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται σε 274,3 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων παροχών και εργοδοτικών εισφορών.

Το 2023, ο όμιλος Teleperformance του οποίου η τιμή της μετοχής ανέρχεται σε περίπου 103 ευρώ, εμφάνισε τζίρο 8,3 δισ. ευρώ από τα οποία 2,5 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στη δραστηριότητα στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA) όπου ανήκει η Teleperformance Hellas. Ο τζίρος δηλαδή της ελληνικής εταιρείας με διευθύνουσα σύμβουλο τη Σαρλότ Φουκτό αντιπροσωπεύει περίπου το 18% των συνολικών εσόδων από την περιοχή EMEA.

Η διαχρονική σύγκριση μεγεθών φανερώνει ότι η Teleperformance Hellas –στη μητρική της οποίας συμμετέχει με 5,001% η BlackRock– καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Κι αυτό, εάν ληφθεί υπόψη ότι το 2011 η εταιρεία είχε εμφανίσει τζίρο 56,7 εκατ. ευρώ –χαμηλότερο κατά 8 φορές σε σχέση με το 2023– που ενισχύθηκε το 2012 κατά 10,11%, σε 62,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, το 2012 η προ φόρων κερδοφορία είχε διαμορφωθεί σε 9,3 εκατ. ευρώ, ήταν δηλαδή μικρότερη συγκριτικά με το 2023 κατά οκτώμισι φορές. Αντίστοιχα, η καθαρή κερδοφορία τo 2013 ανερχόταν σε 9,3 εκατ. ευρώ και ήταν μικρότερη κατά περίπου εξίμισι φορές, συγκριτικά με αυτή του 2023.

Η ενίσχυση των μεγεθών της εταιρείας σχετίζεται με την ισχυρή ζήτηση των υπηρεσιών της οι οποίες παρέχονται σε διαφορετικές γλώσσες για πολυεθνικούς ομίλους, όπως η Meta και η Apple. Φυσικά δεν λείπουν ενίοτε τα παράπονα εργαζομένων, αλλά στην αγορά λέγεται πως το πλήθος των απασχολουμένων και το απαιτητικό αντικείμενο είναι φυσικό να γεννά και τέτοια φαινόμενα. Ο μεγάλος αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας τροφοδοτεί, ώς ένα βαθμό, και τη ζήτηση για στέγη. Είναι ενδεικτικό ότι κτίριο 58 πλήρως εξοπλισμένων διαμερισμάτων συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ., που έχει αναπτύξει η Dimand κι έχει περιέλθει από το 2021 στο χαρτοφυλάκιο της Premia Properties, είναι μισθωμένο στην Teleperformance Hellas έως το 2033.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT