Μ. Τραυλού: Αδικη και υποκριτική η κριτική στην ναυτιλία

Μ. Τραυλού: Αδικη και υποκριτική η κριτική στην ναυτιλία

«Η ναυτιλία από τη φύση της είναι ουδέτερη και παγκόσμια και ενώνει τον κόσμο», τονίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού

1' 43" χρόνος ανάγνωσης

Μύδρους κατά όσων εμπλέκουν την ελληνόκτητη ποντοπόρο ναυτιλία σε διεθνείς πολιτικές ή και στρατιωτικές αντιδικίες εξαπέλυσε η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Μελίνα Τραυλού, μιλώντας για υποκρισία και αδικία. Παράλληλα επανέλαβε την κριτική για τα προβληματικά αποτελέσματα που παράγουν μονομερείς περιφερειακοί περιορισμοί, όπως οι κυρώσεις κατά των εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας, σε αντιδιαστολή με τους παγκόσμια εφαρμόσιμους κανόνες.

Μιλώντας από το βήμα της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Ενωσης στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια, υπογράμμισε τη σημασία προσέλκυσης περισσότερων Ελλήνων στα ναυτικά επαγγέλματα και συνεπώς και της αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, ενώ εξήρε την «αθόρυβη» κοινωνική προσφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στη χώρα, η οποία υλοποιείται τόσο σε συλλογικό επίπεδο μέσω του φορέα της ΕΕΕ, τη Συνένωση και την ίδια την ΕΕΕ, όσο και ιδιωτικά.

«Η ναυτιλία από τη φύση της είναι ουδέτερη και παγκόσμια και ενώνει τον κόσμο. Ακόμη και σε εμπόλεμες καταστάσεις η ναυτιλία είναι εκεί για να βοηθήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε σχετική ερώτηση της «Κ» για τα αρνητικά δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία λίγα χρόνια όσον αφορά την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τη στοχοποίησή της λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων, όπως για παράδειγμα οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στα διερχόμενα από την Ερυθρά Θάλασσα ποντοπόρα. «Είναι απαράδεκτο η ναυτιλία, που είναι μια παγκόσμια δραστηριότητα, να βρίσκεται στο στόχαστρο οποιασδήποτε γεωπολιτικής κρίσης ή πολιτικής κριτικής. Και μάλιστα συνήθως η ναυτιλία είναι και ανυπεράσπιστη», συμπλήρωσε παραπέμποντας στις πυραυλικές επιθέσεις των ανταρτών Χούθι, αλλά και σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν την ελληνόκτητη ναυτιλία σε δήθεν παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Επισήμανε δε πως «υπάρχει μια πολύ μεγάλη δόση υποκρισίας και αδικίας» και τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται μονομερή περιφερειακά μέτρα, πάντα δυστυχώς επηρεάζουν και μονομερώς τους εμπλεκόμενους κλάδους και τις περιφέρειες αυτές. Αυτό έχει συμβεί και με την ευρωπαϊκή ναυτιλία στην περίπτωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας». Τον λόγο για το ζήτημα πήρε και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΕ Μιχάλης Χανδρής, σημειώνοντας πως η ελληνόκτητη ναυτιλία σέβεται πάντοτε τους κανονισμούς και τηρεί απαρέγκλιτα τις κυρώσεις όταν και όπου αυτές επιβάλλονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT