Ζήτημα ημερών το deal ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Masdar

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Ζήτημα ακόμη λίγων ημερών θεωρείται πλέον η επισημοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον ενεργειακό κολοσσό Masdar από το Αμπου Ντάμπι για την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, θυγατρικής του ομίλου στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Ασφαλείς πληροφορίες επιβεβαίωναν χθες βράδυ τις «φήμες» που είχαν διαρρεύσει ότι οι δύο πλευρές έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει σε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες του deal, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών στην ελληνική αγορά, καθώς εκτιμάται ότι θα αποτιμά την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε ένα ποσό που θα προσεγγίζει ή και θα ξεπερνάει τα 2,5 δισ. ευρώ. Η Masdar αποτελεί το «όχημα» του Αμπου Ντάμπι στον τομέα της πράσινης ενέργειας, όπου πρόκειται να διοχετευτούν επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ για σειρά έργων και εξαγορών.

Εμεινε στα συρτάρια σχέδιο προστασίας των εργαζομένων

Την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση καταγγέλλει ο δρ Ανδρέας Στοϊμενίδης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, επισημαίνοντας ότι ενώ υπήρχε χρόνος προετοιμασίας για το δύσκολο, καθώς φαίνεται, φετινό καλοκαίρι, φτάσαμε πάλι στον Ιούνιο για να εκδοθεί με τυπικό τρόπο μια εγκύκλιος. Η οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν λαμβάνει υπόψη της το έτοιμο σχέδιο για το οποίο έχουν συμφωνήσει συνδικάτα, εργοδοτικοί φορείς, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και επιστήμονες.  

Νέοι παίκτες στον τομέα κοινών χώρων εργασίας

Νέους «παίκτες» αποκτά ο τομέας των κοινών χώρων εργασίας, καθώς καταγράφεται υψηλή ζήτηση λόγω της στροφής πολλών εταιρειών σε περισσότερο ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Μία από τις εταιρείες που έχουν τοποθετηθεί σε αυτή την αγορά είναι και η ελληνική VIOS, η οποία έχει αναπτύξει σχετικές γραφειακές υποδομές σε δύο κτίρια, στο Μαρούσι και στο κέντρο της Αθήνας. Η δημοφιλία τους έγκειται στην ευέλικτη μορφή μίσθωσης χώρων, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.  

Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Σεράγεβου

Γεγονός αποτελεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Σεράγεβο, με την Aegean να πραγματοποιεί την 1η Ιουνίου την πρώτη πτήση της, διάρκειας μίας ώρας κι ενός τετάρτου, μεταξύ των δύο πόλεων. Το Σεράγεβο ανήκει στους νέους προορισμούς που έχει εντάξει στο δίκτυό της η αεροπορική, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε και την εποχική σύνδεση της Κέρκυρας με το διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων. Στους νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς της Aegean ανήκει το Βίλνιους στη Λιθουανία, ενώ το φετινό καλοκαίρι η αεροπορική διαθέτει 13,4 εκατ. θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 6% συγκριτικά με πέρυσι.

Ενδιαφέρον προμηθευτών για τη γιορτή της Lidl

Παρέλαση προμηθευτών, και μάλιστα των πλέον γνωστών βιομηχανιών τροφίμων, έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Anassa City Events, εκεί όπου σε μια μεγάλη γιορτή η Lidl Ελλάς γιόρτασε τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Εκεί ήταν μεταξύ άλλων ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος –με αρκετούς βεβαίως να συνδέουν την παρουσία του και με την «προεκλογική» εκστρατεία που κάνει για την προεδρία του ΣΕΒ–, ο Εμ. Καραμολέγκος, ο Αλ. Κίκιζας, ο Θ. Κουκάκης (Φάρμα Κουκάκη), ο Κ. Σουλιώτης (Παλίρροια), οι κ. Νιτσιάκος, Αγγελάκης, Αμβροσιάδης από τις ομώνυμες βιομηχανίες πουλερικών, ο Π. Σεπετάς (από την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων – Βίκος), ο Α. Καραγεωργίου (3άλφα), η Ελ. Τσατσαρωνάκη και πολλοί ακόμη. Αν μη τι άλλο, τούτο δείχνει τις ευρύτατες συνεργασίες που έχει η Lidl με τους Ελληνες προμηθευτές και πόσο οι τελευταίοι τελικά εκτός από τα επώνυμα προϊόντα δραστηριοποιούνται σημαντικά και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT