Ενίσχυση δεικτών σε βιομηχανία, μεταποίηση

Ενίσχυση δεικτών σε βιομηχανία, μεταποίηση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης

Αύξηση 10,8% σημείωσε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο του 2024 σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2023, με την άνοδο αυτή να οφείλεται στην αύξηση κατά 14% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κατά 10,3% του δείκτη μεταποίησης, κατά 8,8% του δείκτη παροχής νερού και κατά 4,4% του δείκτη ορυχείων – λατομείων.

Στην αύξηση του δείκτη μεταποίησης συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις των δεικτών στους κλάδους επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (28,6%), παραγωγής προϊόντων καπνού (19,7%), παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων (19,7%), κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (19,3%), παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (18%).

Από την άλλη, οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στον κλάδο βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών (-25,9%), στον κλάδο κατασκευής ειδών ένδυσης (-12,6%), στον κλάδο κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων (-9,4%), στη βιομηχανία ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό (-6,8%), στον κλάδο κατασκευής προϊόντων από καουτσούκ και πλαστικές ύλες (-1,7%).

Ο μέσος γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2024 αυξήθηκε κατά 5,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2023. Η αύξηση αυτή προήλθε κατά 12,9% από τον δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κατά 4,2% από τον δείκτη παροχής νερού, κατά 3,8% από τον δείκτη μεταποίησης και κατά 3,7% από τον δείκτη ορυχείων – λατομείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT