Τελωνεία: Κάλπικα δίευρα και λαθραία κομποσχοίνια

Τελωνεία: Κάλπικα δίευρα και λαθραία κομποσχοίνια

Ο απολογισμός των τελωνειακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ για το πρώτο πεντάμηνο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης

Συμμορία εισαγωγής αυτοκινήτων με παραποιημένα στοιχεία, φορολογούμενους που δεν είχαν δηλώσει στο τελωνείο χρηματικά ποσά άνω των 10.000 ευρώ, παραχαραγμένα νομίσματα των 2 ευρώ, παραποιημένα προϊόντα και λαθραία τσιγάρα εντόπισαν οι τελωνειακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ελεγκτική υπηρεσία τελωνείων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και με τη συνδρομή αλλοδαπών τελωνειακών και φορολογικών αρχών, αποκάλυψε την ύπαρξη συμμορίας, η οποία εισήγαγε αυτοκίνητα στην Ελλάδα με ευνοϊκούς, ψευδείς όρους.

Από τον έλεγχο, σε υποθέσεις τελωνισμού 18 οχημάτων, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα 4 πρόσωπα ως μέλη της συμμορίας τα οποία εμπλέκονται κατά περίπτωση στα αδικήματα της λαθρεμπορίας, της χρήσης πλαστών εγγράφων και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον, παραπέμφθηκαν άλλα 23 πρόσωπα που εμπλέκονται στις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες.

Η απώλεια των δασμοφορολογικών εσόδων ήταν 127.933 ευρώ, ενώ η ζημία των ιδιωτών από τους επανατελωνισμούς κλεμμένων οχημάτων, στα οποία είχε παραποιηθεί ο αριθμός πλαισίου τους, ανέρχεται στο ποσό των 188.590 ευρώ.

Επίσης εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν σημαντικού ύψους χρηματικά ποσά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στο τελωνείο Συγκεκριμένα:

• 46.500 ευρώ και 9.080 δολάρια σε επιβάτη από την Κωνσταντινούπολη.

• 40.000 ευρώ σε επιβάτη από τη Γενεύη.

• 53.000 ευρώ σε επιβάτη, από την Τεχεράνη μέσω Κωνσταντινούπολης.

• 75.700 ευρώ σε επιβάτη από την Τεχεράνη μέσω Κωνσταντινούπολης.

• 230.000 ευρώ σε επιβάτη από Ιορδανία.

Επίσης στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης εμπορευμάτων, σε έλεγχο που έγινε σε 13 χαρτοκιβώτια τα οποία ήρθαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διαπιστώθηκε ότι σε αυτά περιέχονταν συνολικά 1.950 κούτες, ήτοι 390.000 τεμάχια αδασμολόγητα και αφορολόγητα τσιγάρα. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται συνολικά σε 78.904 ευρώ. Κατασχέθηκαν επίσης 1.505 παραχαραγμένα νομίσματα των δύο ευρώ τα οποία βρέθηκαν σε δέμα εταιρείας ταχυμεταφορών. Οι ελεγκτές του τελωνείου Κακαβιάς:

– Απέτρεψαν απόπειρα να εισαγάγουν 1.800 τεμάχια κομποσχοίνια, κρυμμένα σε σακούλες και σε ταξιδιωτικό σάκο στους χώρους του αυτοκινήτου που οδηγούσε Αλβανός υπήκοος. Κατέβαλε άμεσα το καταλογιζόμενο πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας.

– Οι ελεγκτές του τελωνείου Δράμας έλεγξαν φορτηγό πινακίδων Βουλγαρίας, στον χώρο φόρτωσης του οποίου βρέθηκαν φυτοπροστατευτικά φάρμακα συνολικής ποσότητας 856 lt, δηλωμένα ως μωρομάντιλα και δεσμεύτηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT