Ιουλία Τσέτη: «Με ενεργό συμμετοχή ανοίγουμε τον δρόμο για τη νέα εποχή στον ΣΕΒ»

Ιουλία Τσέτη: «Με ενεργό συμμετοχή ανοίγουμε τον δρόμο για τη νέα εποχή στον ΣΕΒ»

«Αναλαμβάνω την ευθύνη και τη δέσμευση για διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων όλης της χώρας», τόνισε η κ. Τσέτη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

«Θέλω να είμαι ο βιομήχανος της διπλανής πόρτας», είπε η Ιουλία Τσέτη, επικεφαλής του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τις θέσεις της για την επόμενη ημέρα του ΣΕΒ, με αφορμή την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Συνδέσμου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου τη Δευτέρα το βράδυ.

«Η υποψηφιότητά μου είναι υποψηφιότητα ελπίδας για τους επόμενους επιχειρηματίες που θα θελήσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο των θεσμικά δημοκρατικών και ανοιχτών διαδικασιών προκειμένου να αλλάξουν το μέλλον του τόπου μας», είπε η κ. Τσέτη. «Αναλαμβάνω την ευθύνη και τη δέσμευση για διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων όλης της χώρας», τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη δημιουργίας «οικοσυστημάτων» μεταξύ μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και στήριξης των νεοφυών. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία ενός fund από τον ΣΕΒ για τη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τη διπλή υποψηφιότητα για την προεδρία του Συνδέσμου, σημείωσε ότι «ήταν μια αλλαγή που όλοι την αποδέχθηκαν» και συμπλήρωσε: «Επειτα από μια υπεραιωνόβια πρακτική, στις 18 Ιουνίου ο ΣΕΒ θα κάνει εκλογές για πρώτη φορά. Γιατί μόνο με ενεργό συμμετοχή θα ανοίξει ο δρόμος για τη νέα εποχή στον ΣΕΒ, με περισσότερη αλληλεπίδραση, διασύνδεση, συμπεριληπτικότητα και συμμετοχικότητα. Αυτή είναι η δική μου παρακαταθήκη».

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν στο θέμα της απόφασης διεξαγωγής των εκλογών με φυσική παρουσία για την οποία, όπως δήλωσε, έχει καταθέσει εξώδικο. Ειδική αναφορά έκανε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις της περιφέρειας, σημειώνοντας με νόημα ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες», ενώ σ’ αυτόν τον τομέα εμφανίστηκε να διαφοροποιείται από τον συνυποψήφιό της για την προεδρία του Συνδέσμου, Σπύρο Θεοδωρόπουλο. «Δεν έχουμε αντιπαράθεση, τα θέματα είναι κοινά. Από εμένα θα υπάρχει μεγαλύτερη αξιοποίηση των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων. Πρέπει να ακούμε περισσότερο τις επιχειρήσεις και η περιφέρεια να μπορεί να συμμετέχει στις διαδικασίες και να μαθαίνει πριν ορισμένα πράγματα γίνουν ντε φάκτο αποφάσεις», σημείωσε.

Η κ. Τσέτη τάχθηκε υπέρ των αυξήσεων των μισθών για τις μεγάλες επιχειρήσεις και με μια επιφύλαξη για τις μικρές και μικρομεσαίες. Μιλώντας για τον κλάδο του φαρμάκου, χτύπησε «καμπανάκι» για τις ελλείψεις κρίσιμων φαρμάκων τις οποίες απέδωσε στο έλλειμμα πρώτων υλών και στις παράλληλες εξαγωγές. Τα κρίσιμα φάρμακα, οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η επιστροφή της βιομηχανίας στην κεντρική ατζέντα και το ενεργειακό, θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας Ε.Ε., σύμφωνα με την κ. Τσέτη. Η ίδια, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών εξέφρασε τον προβληματισμό της για την τεράστια αποχή που καταγράφηκε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και επισήμανε ότι οι πολίτες ζητούν ξεκάθαρες λύσεις για ζωτικά θέματα της καθημερινότητά τους.

Σχολιάζοντας, τέλος, τα θέματα ακρίβειας επέκρινε την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τις πολυεθνικές. «Πρέπει να αναζητήσουμε τις πραγματικές αιτίες. Να δίνουμε λύσεις και όχι να κάνουμε αφορισμούς. Τις πολυεθνικές τις έχουμε ανάγκη. Αν χρειάζεται να τις συμμαζέψουμε υπάρχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT