Αλλάζουν σελίδα τα «Παγωτά Δωδώνη»

Νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ στην επόμενη διετία, εξαγορά φάρμας για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος και νέος τύπος καταστημάτων

2' 30" χρόνος ανάγνωσης

Μέσα από «κούρεμα» δανείων, το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ στην επόμενη διετία, εξαγορά φάρμας για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος και νέο τύπο καταστημάτων θα επιχειρήσει να αλλάξει σελίδα η «Παγωτά Δωδώνη», υπό τον νέο της ιδιοκτήτη, τον τέταρτο κατά σειράν, που δεν είναι άλλος από την εταιρεία Βενέτη. Μια αλλαγή σελίδας, ή μάλλον μια επιχείρηση διάσωσης την οποία ο επικεφαλής της εταιρείας Βενέτη κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης παρομοίασε με «γεφύρι της Αρτας», καθώς διήρκεσε 32 μήνες από όταν έγινε ο διαγωνισμός από τις πιστώτριες τράπεζες.

Στα τέλη Μαΐου έγινε και το τελευταίο βήμα για την απόκτηση της κάποτε κορυφαίας εταιρείας μη τυποποιημένου παγωτού. Τότε η εταιρεία Βενέτη απέκτησε και τις μετοχές της «Παγωτά Δωδώνη», οι οποίες ανήκαν σε κυπριακή εταιρεία. Εξάλλου από πέρυσι η «Βενέτης» είχε προχωρήσει στη σύσταση εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων προκειμένου να αναλάβει τα δάνεια της «Παγωτά Δωδώνη» ύψους 40 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μονεμβασιώτης απέφυγε να αποκαλύψει το τίμημα για την εξαγορά των δανείων –σημειωτέον δεν έγινε πρώτα εξυγίανση ώστε μετά να μεταβιβασθεί ελεύθερη χρεών η «Παγωτά Δωδώνη»– επικαλούμενος συμφωνία εχεμύθειας με τους πιστωτές. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η προσφορά που είχε καταθέσει η εταιρεία Βενέτη όταν έγινε το 2021 ο διαγωνισμός, ήταν κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Στον εν λόγω διαγωνισμό προτιμητέος επενδυτής είχε αναδειχθεί η ΕΛΓΕΚΑ, με τις διαπραγματεύσεις όμως να ναυαγούν το φθινόπωρο του 2022 και μετά οι τράπεζες να στρέφονται στον «Βενέτη».

Οι βασικοί πυλώνες για την επαναφορά της «Παγωτά Δωδώνη», η οποία παρά την πολυετή περιπέτειά της δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί, είναι οι ακόλουθοι:

Νέο σήμα με την προσθήκη μιας αγελάδας και ενός προβάτου για να συμβολίζει τη φρεσκάδα της βασικής πρώτης ύλης, του γάλακτος.

Εξαγορά φάρμας στην περιοχή της Βοιωτίας για την προμήθεια της «Παγωτά Δωδώνη» σε γάλα. Ηδη η «Βενέτης» βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συμφωνίας για την αγορά της φάρμας.

Εκσυγχρονισμός του εργοστασίου της «Παγωτά Δωδώνη» στην Παλλήνη. Μακροπρόθεσμα, η «Βενέτης» επιθυμεί τη μετεγκατάσταση τόσο του εργοστασίου της Παλλήνης όσο και του δικού της εργοστασίου που βρίσκεται στη Λυκόβρυση σε χώρο που κατέχει στη Βοιωτία. Ο κ. Μονεμβασιώτης υποστήριξε ότι αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα λόγω των εμποδίων που προκαλεί η γραφειοκρατία.

– Αναβάθμιση των υφιστάμενων καταστημάτων του δικτύου της «Παγωτά Δωδώνη» που σήμερα ανέρχονται σε 40 (39 με franchising κι ένα εταιρικό).

– Δημιουργία νέου τύπου καταστήματος το οποίο θα διαθέτει εκτός από παγωτά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και γλυκά και καφέ, λειτουργώντας ως γαλακτοπωλείο – ζαχαροπλαστείο. Ο νέος τύπος θα δοκιμαστεί κατ’ αρχάς με 2-3 εταιρικά καταστήματα και αναλόγως θα αναπτυχθεί μέσω franchising. Ηδη, τα χαρακτηριστικά αυτά έχει κατάστημα στην Κηφισιά με την επωνυμία Cremeria Veneti, το οποίο θα μετονομασθεί σε «Παγωτά Δωδώνη».

– Η διανομή παγωτού στα σούπερ μάρκετ (σε οικογενειακή συσκευασία) θα συνεχισθεί με προσπάθεια για περαιτέρω επέκταση.

Το 2023 ο κύκλος εργασιών της «Παγωτά Δωδώνη» διαμορφώθηκε σε 6,98 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 18% σε σύγκριση με το 2022, με το καθαρό αποτέλεσμα να είναι ζημίες 3,32 εκατ. ευρώ από 2,20 εκατ. ευρώ το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT