Autohellas: Επίσημος διανομέας της κινεζικής Xpeng στην Ελλάδα

Autohellas: Επίσημος διανομέας της κινεζικής Xpeng στην Ελλάδα

H Xpeng έχει επεκταθεί σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Νορβηγία, η Δανία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Γαλλία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης

Σε στρατηγική συνεργασία με την Xpeng, κινεζική κατασκευάστρια smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχώρησε ο όμιλος Autohellas. H συνεργασία θα σημάνει την εισαγωγή πολυτελών και «έξυπνων» ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Xpeng στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2024, σκοπεύοντας να δημιουργήσει μια ισχυρή παρουσία στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η στρατηγική συμφωνία θα φέρει τρία νέα μοντέλα της Xpeng (Xpeng P7, Xpeng G9, Xpeng G6) στην Ελλάδα μέσα στο 2024. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και η είσοδός της στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο για τη διεθνή της επέκταση.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε την Autohellas στρατηγικό συνεργάτη στην Ελλάδα, μια σημαντική αγορά για την Xpeng, όπου μπορούμε να χτίσουμε ισχυρή θέση για τα μοντέλα μας με την έξυπνη τεχνολογία εξαιτίας της δυνητικής ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. H έναρξη δραστηριότητας της Xpeng στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο στην ευρωπαϊκή μας ανάπτυξη», δήλωσε ο Μπράιαν Γκου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Xpeng.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η Xpeng επέλεξε την Autohellas για συνεργάτη της στην Ελλάδα. H στρατηγική συνεργασία με την Xpeng υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας για ένα πιο πράσινο αυτοκινητικό μέλλον μέσα από την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία. Τα μοντέλα της Xpeng είναι ποιοτικά και διαθέτουν έξυπνη τεχνολογία στο DNA τους. Στόχος μας είναι να ηγηθούμε της αγοράς των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα», ανέφερε ο Γιώργος Βασιλάκης, διευθύνων σύμβουλος του αυτοκινητικού εισαγωγικού τμήματος του ομίλου Autohellas.

Σημειώνεται πως η Xpeng έχει επεκταθεί σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Νορβηγία, η Δανία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT