Ένας σύμμαχος για τις οικογενειακές επιχειρήσεις
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ένας-σύμμαχος-για-τις-οικογενειακές-ε-563075389

Ένας σύμμαχος για τις οικογενειακές επιχειρήσεις

Το νέο πρόγραμμα Fambiz Toolkit υλοποιούν η NN Hellas και το Alba Graduate Business School.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν περίπου το 80% του συνόλου των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δίνουν με σθένος, πείσμα και αξιώσεις τη μάχη της καθημερινότητας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ελπίζοντας να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης, της ευημερίας, αλλά και της συνέχισης. Στο πλαίσιο της σταθερής της δέσμευσης να προσθέτει αξία τόσο στους ασφαλισμένους της όσο και στην κοινωνία, η ΝΝ Hellas ξεκινά μια νέα συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πρόγραμμα Fambiz Toolkit, βασικός πυλώνας του οποίου είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα https://fambiz.alba.acg.edu/fambiztoolkit, η οποία περιλαμβάνει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό προσανατολισμένο στις ανάγκες των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το οποίο θα εμπλουτίζεται σταθερά. Ο στόχος NN Hellas και Alba μέσω αυτού του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των μελών των οικογενειακών επιχειρήσεων τόσο στο κομμάτι της διοίκησης όσο και της ανάπτυξής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στις νεότερες γενιές που καλούνται να συνεχίσουν την επιχειρηματική παράδοση της οικογένειας και το έργο των προκατόχων τους. Πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία στην οποία η επιτυχία δεν είναι δεδομένη όπως δείχνουν και τα στοιχεία: μόνο το 30% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, καταφέρνει να περάσει στη δεύτερη γενιά, ενώ μόλις το 15% στην τρίτη.

Μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε μια πολύτιμη βιβλιοθήκη, με άρθρα και έρευνες γύρω από ζητήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες των οικογενειακών επιχειρήσεων σήμερα, όπως η διαδοχή, η βιωσιμότητα, η διαγενεακή ανάπτυξη ή θέματα διοίκησης που διαφοροποιούν τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Το υλικό της πλατφόρμας επιμελείται η ομάδα του κέντρου επιχειρηματικότητας AHEAD του ALBA Graduate Business School.

«Στην NN Hellas θέλουμε να προσθέτουμε αξία με ό,τι κάνουμε. Τόσο με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, όσο και με τις κοινωνικές μας δράσεις. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι θα ευημερούν για πολλές γενιές ακόμη και συχνά συνεργαζόμαστε με άλλους Οργανισμούς για να το πετύχουμε. Η συνεργασία μας με το Alba Graduate Business School κινείται στην κατεύθυνση αυτή, θέλοντας να ενισχύσουμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις στη χώρα μας, ώστε να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα που συμβάλλει, με σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ και με θέσεις εργασίας, στην εθνική αλλά και στις τοπικές οικονομίες» σημείωσε σχετικά με την πρωτοβουλία η Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος NN Hellas, κ. Φιλίππα Μιχάλη. Από την πλευρά του ο Καθηγητής Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης του Alba Graduate Business School ανέφερε ότι «υπηρετώντας την αποστολή μας στο Alba, για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, το πρόγραμμα Fambiz Toolkit είναι μια πρωτοβουλία για τις οικογενειακές επιχειρήσεις που αποτελούν βασικό πυλώνα της οικονομίας μας. Αρωγός στην πρωτοβουλία μας η NN Hellas, με τη συνεργασία της οποίας το Fambiz Toolkit γίνεται πραγματικότητα και με την κοινή προσδοκία να γίνει καταλύτης ανάπτυξης των οικογενειακών επιχειρήσεων και δημιουργίας αξίας για την κοινωνία μας και τους ανθρώπους μας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή στο newsletter του “Fambiz Toolkit” εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT