Lamda Development: Λειτουργικά κέρδη 40,2 εκατ. το α΄ τρίμηνο

Lamda Development: Λειτουργικά κέρδη 40,2 εκατ. το α΄ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 0,6 εκατ. ευρώ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης

Εισπράξεις 670 εκατ. ευρώ είχε λάβει έως τις 27 Μαΐου από τις πωλήσεις ακινήτων στο έργο του Ελληνικού η Lamda Development, τη στιγμή που έως και το τέλος του πρώτου τριμήνου, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει ανέρχονταν στο ποσό των 361 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εισηγμένη έχει ρευστότητα 570 εκατ. ευρώ (από 490 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα), ώστε να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των εργασιών στο ακίνητο, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει στην αξιοποίηση του διαθέσιμου δανεισμού.

Σε αυτό έχουν συμβάλει και τα έσοδα που συνεχίζει να εξασφαλίζει όχι μόνο μέσω των πωλήσεων στο Ελληνικό, αλλά και χάρις σε πωλήσεις άλλων ακινήτων του ομίλου. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, η Lamda ολοκλήρωσε την πώληση του κτιρίου γραφείων Cecil, αντί 19,4 εκατ. ευρώ, ενώ στις λογιστικές καταστάσεις της περιόδου αυτής αναγνωρίστηκε λογιστικό κέρδος προ φόρων, ύψους 4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία ολοκλήρωσε και την πώληση οικοπέδου επιφάνειας 469 στρεμμάτων στο Βελιγράδι, εισπράττοντας 15,2 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του φετινού πρώτου τριμήνου ενισχύθηκαν και από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την επενδυτική εταιρεία Brook Lane Capital για την πώληση ακινήτου, επί του οποίου θα αναπτυχθεί ένας πύργος μεικτής χρήσης. Πρόκειται για επένδυση ύψους 500 εκατ. ευρώ. Από την πώληση του οικοπέδου, η Lamda θα εισπράξει συνολικά 39 εκατ. ευρώ, ενώ η πρώτη δόση, ύψους 13 εκατ. ευρώ, εισπράχθηκε τον Μάρτιο.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του φετινού πρώτου τριμήνου ήταν πενταπλάσια της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, καθώς ανήλθαν σε 40,2 εκατ. ευρώ, από 8 εκατ. ευρώ (+404%), χάρις στις ιστορικά υψηλές επιδόσεις τόσο των εμπορικών κέντρων, όσο και των μαρινών του ομίλου, σε συνδυασμό και με το έργο του Ελληνικού. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 0,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 21,4 εκατ. πέρυσι. Η λειτουργική κερδοφορία των εμπορικών κέντρων του ομίλου ανήλθε σε 22,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 8%, ενώ η αντίστοιχη του τομέα των μαρινών, κατέγραψε άνοδο κατά 13% σε 4,6 εκατ. Το έργο του Ελληνικού, εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 15,5 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT