Οι καραμπινιέροι, το G7 και η «Θεά της Νύχτας»

Οι καραμπινιέροι, το G7 και η «Θεά της Νύχτας»

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Ενα πλοίο που ναυλώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση για να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς που κλήθηκαν να ενισχύσουν την ασφάλεια της συνόδου του G7 αυτής της εβδομάδας κατασχέθηκε την Τετάρτη έπειτα από καταγγελίες για κακές συνθήκες στο πλοίο, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters. Οι αστυνομικοί επρόκειτο να φιλοξενηθούν στο πλοίο «Mykonos Magic» –που έχει μετονομαστεί σε «Goddess of the Night» («Θεά της Νύχτας»)– που ήταν ελλιμενισμένο στο Μπρίντιζι, περίπου 60 χιλιόμετρα από το θέρετρο όπου θα φιλοξενηθεί το G7 στις 13-15 Ιουνίου. Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε Ελληνα εφοπλιστή που δραστηριοποιείται και στην ακτοπλοΐα. Οι αστυνομικοί παραπονέθηκαν για κακές συνθήκες υγιεινής και η ιταλική αστυνομία δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είχε πληρώσει περίπου 6 εκατ. ευρώ για να το νοικιάσει για τη διάρκεια του G7.

Ξεκινούν έλεγχοι για το επίδομα παιδιού Α21 

Σε ελέγχους αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο ΟΠΕΚΑ σε όσους λαμβάνουν το επίδομα παιδιού Α21 για το τρέχον έτος. Και αυτό γιατί προϋπόθεση για τη συνέχιση της καταβολής του είναι τα παιδιά να εκπληρώνουν το κριτήριο της «επαρκούς φοίτησης». Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι μετά τις 16 Ιουνίου, οπότε ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά, δεν πληρούται το κριτήριο της επαρκούς φοίτησης των ανηλίκων τέκνων, στην υποχρεωτική εκπαίδευση, λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιών, το επίδομα παιδιού θα διακόπτεται από 1-7-2024 μέχρι 31-12-2024.

Ανοιχτή επιστολή εργαζομένων της Folli Follie

Την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie από την αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ζητούν οι εργαζόμενοί της μέσω ανοιχτής επιστολής, ώστε να προχωρήσει η εξυγίανση της εταιρείας. Πρόκειται για ακίνητα με αποτίμηση της τάξεως των 28 εκατ. ευρώ και μετρητά από μερίσματα περίπου 3 εκατ. ευρώ που δεσμεύθηκαν κατά την ποινική προδικασία βάσει του ν. 4557/2018 (περί καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

Oλοκληρώνεται το deal για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ακόμα και σήμερα είναι πιθανή η επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον ενεργειακό «κολοσσό» Masdar από το Αμπου Ντάμπι, για την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, θυγατρικής του ομίλου στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Με τον τρόπο αυτό, έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με διάφορους «μνηστήρες», φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί μία από τις μεγαλύτερες σε αξία επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένα τίμημα της τάξεως των 19-20 ευρώ/μετοχή, τότε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα αποτιμηθεί έναντι ενός ποσού 2,5 δισ. ευρώ.

Εγκαίνια για αιολικό πάρκο της EDRP

Ισχύ επιπλέον 35 MW πρόσθεσε στο παραγωγικό της χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στην Ελλάδα η ΕDRP. H πορτογαλική εταιρεία που εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2018 εγκαινίασε χθες το αιολικό πάρκο «Ερημιά» στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας εγκατεστημένης ισχύος 35 MW, ανεβάζοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της στη χώρα στα 80 MW, ενώ αναπτύσσει πρόσθετα έργα πάνω από 100 MW. Πρόκειται για το δεύτερο αιολικό πάρκο της EDRP στην Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να παράγει περίπου 71 GWh ετησίως και να παρέχει καθαρή ενέργεια σε πάνω από 18.000 νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής ετησίως. Η πορτογαλική εταιρεία έχει επενδυτικό πρόγραμμα υπό ανάπτυξη συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, το οποίο η υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου κατά την ομιλία της στην τελετή των εγκαινίων χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT