Εξωδικαστικός: 420 εκατ. ευρώ οφειλές ρυθμίστηκαν τον Μάιο

Εξωδικαστικός: 420 εκατ. ευρώ οφειλές ρυθμίστηκαν τον Μάιο

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 17.893 επιτυχείς ρυθμίσεις, οι οποίες ανέρχονται σε ποσό ύψους 6,33 δισ. ευρώ. Σε καθεστώς ρύθμισης σχεδόν το 20% των μη εξυπηρετούμενων δανείων

53" χρόνος ανάγνωσης

Σε 6,33 δισ. ευρώ ανέρχονται οι αρχικές οφειλές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για συνολικά 17.893 επιτυχείς ρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ, μόνο τον Μάιο, οι επιτυχείς ρυθμίσεις ανήλθαν σε 1.153 και αντιστοιχούν σε οφειλές 420 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πλέον πραγματοποιούνται ρυθμίσεις και για ευάλωτους οφειλέτες, με βάση τον πρόσφατο νόμο που προβλέπει υποχρεωτική αποδοχή από τους πιστωτές, της πρότασης ρύθμισης του εξωδικαστικού. Στην εν λόγω κατηγορία οφειλετών έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες 374 ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τις αναλυτικές εκθέσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τις διμερείς ρυθμίσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται τα ποσοστά εγκρισιμότητας καθώς και στοιχεία μη εξυπηρετούμενων δανείων, το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που καταγράφουν οι τράπεζες είναι καταγγελμένο και περίπου 20% βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης.

Αναφορικά, τέλος, με τις ρυθμίσεις που αντιστοιχούν στις εταιρείες διαχείρισης δανείων (servicers), οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες, οι οποίες κατέχουν σχεδόν το 90% της αγοράς, πραγματοποίησαν συνολικά τον Απρίλιο απευθείας διμερείς ρυθμίσεις για σχεδόν 5.500 οφειλέτες, με συνολικό ύψος οφειλών 358 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT