JP Morgan για Viva Wallet: Εξαιρετική εξέλιξη και για τους δύο η απόφαση του δικαστηρίου

JP Morgan για Viva Wallet: Εξαιρετική εξέλιξη και για τους δύο η απόφαση του δικαστηρίου

Και η Viva Wallet χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου με τον CEO της εταιρείας να τονίζει πως ανοίγει τον δρόμο για την ορθή αποτίμηση της Viva

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

«Η σημερινή απόφαση είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την JP Morgan και για τη Viva, χαράσσοντας μια εμπορική πορεία προς τα εμπρός», υποστηρίζει η JP Morgan σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τη διαμάχη των δύο εταιρειών.

«Με ένα οικονομικό μερίδιο στην εταιρεία, έχουμε επανειλημμένα προσφέρει τρόπους για να βοηθήσουμε την εταιρεία να επεκταθεί και να πετύχει», σημειώνει η JP Morgan και προσθέτει ότι «το δικαστήριο έχει παράσχει τώρα ένα κρίσιμο βήμα για να προχωρήσουμε με δίκαιες και διαφανείς αποτιμήσεις – οι οποίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν την πώληση της Viva σύντομα, προτού μειωθεί περαιτέρω η δραστηριότητα στην αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών Fintech».

Η JP Morgan τονίζει επίσης ότι το δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η Viva υπόκειται σε νομικούς περιορισμούς των ΗΠΑ, κάτι που η ίδια είχε επισημάνει από την αρχή στη διοικητική ομάδα της Viva απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι η JP Morgan προσπαθούσε να μειώσει την αξία της Viva και να την αποτρέψει από την ανάπτυξή της.

«Ηταν πάντα πρόθεσή μας να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της Viva, στις ΗΠΑ ή αλλού, με την επιφύλαξη του απαραίτητου ρυθμιστικού πλαισίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην ανάπτυξη και επέκταση της Viva σε συνεργασία με την WRL προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και της ευρύτερης ελληνικής βιομηχανίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών» καταλήγει η JP Morgan.

Χαιρέτισε την απόφαση η Viva Wallet

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο CEO και συνιδρυτής της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου, τονίζοντας πως ανοίγει τον δρόμο για την ορθή αποτίμηση της Viva.

«Η απόφαση ορίζει ότι η Viva θα πρέπει να αποτιμηθεί επί τη βάσει της πλήρους δυναμικής της στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του προσοδοφόρου πλάνου επέκτασης της εταιρείας στις ΗΠΑ», τονίζει ο κ. Καρώνης. 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία άσκησε πριν από λίγους μήνες αγωγή εναντίον της JP Morgan, κατηγορώντας την αμερικανική τράπεζα ότι προσπαθεί να εμποδίσει την ανάπτυξη της Viva, προκειμένου να την εξαγοράσει πλήρως σε προνομιακή τιμή. Στα μέσα Μαΐου ξεκίνησε και η συζήτηση της αγωγής. 

Πηγή: MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT