Dimand: Επαφές για πώληση τριών ακινήτων

Dimand: Επαφές για πώληση τριών ακινήτων

Σε συζητήσεις με επενδυτές για Πύργο Πειραιά, Μινιόν και κτίριο γραφείων της πρώην ΕΕΔΕ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης

Σε ενεργές συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση του Πύργου Πειραιά, του Μινιόν και του κτιρίου γραφείων της πρώην ΕΕΔΕ, που έχουν μισθωθεί στα ΕΛΤΑ, βρίσκεται αυτή την περίοδο η διοίκηση της Dimand, φιλοδοξώντας να έχει ολοκληρώσει τις σχετικές συμφωνίες πώλησης τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Πύργο Πειραιά έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από τρεις ενδιαφερόμενους, ενώ για τα άλλα δύο κτίρια, οι συζητήσεις γίνονται με δύο ενδιαφερόμενους για το καθένα εξ αυτών. Η «λίστα» των υποψήφιων αγοραστών περιλαμβάνει Ελληνες θεσμικούς επενδυτές και συγκεκριμένα εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), δύο ξένα επενδυτικά fund με παρουσία σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως επίσης και τρία μεγάλα ελληνικά family offices.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν δύο ακόμα ακίνητα, για τα οποία υφίσταται ήδη αγοραστής. Το πιο άμεσο εξ αυτών αφορά το κτίριο γραφείων που θα μισθώσει η PwC στη Λ. Κηφισίας και θα μεταβιβαστεί στον όμιλο Eurobank αντί ποσού 75 εκατ. ευρώ. «Το πρώτο από τα δύο κτίρια του συγκροτήματος παραδίδεται αυτόν τον μήνα και το δεύτερο θα παραδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου, όταν και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το συγκρότημα. Παράλληλα, το Hub 26 στη Θεσσαλονίκη, που προβλέπει την κατασκευή πέντε κτιρίων επιφάνειας 25.000 τ.μ. στη δυτική πλευρά της πόλης, θα αρχίσει να παραδίδεται στους χρήστες του, σταδιακά από τον Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του έτους. Το ακίνητο αυτό θα αποκτηθεί από την Prodea Investments», ανέφερε χθες ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, στο περιθώριο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Από τις πωλήσεις αυτές των πέντε αυτών ακινήτων, η Dimand αναμένεται να ενισχύσει τα «ταμεία» της κατά το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, που θα αφορά την επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων που δαπάνησε για την ανάπτυξή τους, αλλά και το κέρδος της.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και την κατασκευή τριών νέων ακινήτων, συνολικής επιφάνειας που προσεγγίζει τα 100.000 τ.μ. Πρόκειται για την ανάπλαση έκτασης 50 στρεμμάτων στον Βοτανικό (πρώην Αθηναϊκή Χαρτοποιία), όπου κατασκευάζονται 48.000 τ.μ. κτιρίων γραφείων, μέρος των οποίων ενδεχομένως να αξιοποιηθεί για τη φιλοξενία ενός ξένου πανεπιστημίου, που θα καλύψει περί τα 8.000-10.000 τ.μ. από τους διαθέσιμους χώρους. Ηδη πάντως έχουν υπογραφεί συμφωνίες με τέσσερις εταιρείες για τη μίσθωση γραφείων συνολικής επιφάνειας 25.000 τ.μ. Μία εξ αυτών είναι η Avis που θα μισθώσει γραφεία 7.000 τ.μ.

Οσον αφορά την πρόοδο του Project Skyline, ο κ. Ανδριόπουλος σημείωσε ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει παραδοθεί το 50% του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Alpha Bank, δηλαδή περίπου 300 ακίνητα. Σε αυτή τη λίστα θα περιλαμβάνονται και όλα τα μεγάλα και υψηλής αξίας ακίνητα, που έχουν ξεχωρίσει προς αξιοποίηση, πλην του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή, το οποίο τελικά θα αξιοποιηθεί για τις γραφειακές ανάγκες της ίδιας της τράπεζας. Ο λόγος που καθυστέρησε η διαδικασία της μεταβίβασης των ακινήτων, ήταν η συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, για την παράδοση των κτιρίων με την έκδοση ταυτότητας κτιρίου που απαιτεί σημαντικό χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι μέτοχοι του Project Skyline είναι κατά 65% το σχήμα των Dimand-EBRD-Premia Properties και κατά 35% η Alpha Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT