Οι «μνηστήρες» για την Avramar

2' 46" χρόνος ανάγνωσης

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατούσε μέχρι χθες το απόγευμα σχετικά με τον αριθμό των μη δεσμευτικών προσφορών που επρόκειτο να κατατεθούν για την εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών Avramar, με τη σχετική προθεσμία να λήγει χθες τα μεσάνυχτα. Οπως πληροφορείται η στήλη, μη δεσμευτικές προσφορές φέρονταν ότι θα κατέθεταν το ισπανικό fund Atitlan, πιθανόν όμως χωρίς τη συμμετοχή της αραβικής επενδυτικής εταιρείας ADQ, οι δύο ελληνικές εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών Philosofish και Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, και ακόμη ένα fund αραβικών συμφερόντων. Στη διαδικασία της αίτησης λήψης στοιχείων εμφανίστηκε, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, και μία από τις κορυφαίες στον κόσμο εταιρείες του κλάδου, η Cooke (σ.σ. είχε λάβει μέρος και κατά την πώληση των Νηρέα και Σελόντα), ενώ αμφιβολίες υπήρχαν για το τι θα κάνει η δανέζικη εταιρεία ιχθυοτροφών Biomar, καθώς η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής φέρεται να επιθυμεί τη συμμετοχή στη διαδικασία, όχι όμως και οι Δανοί στα κεντρικά.

Νέο μέλος στην επενδυτική επιτροπή της Trade Estates  

Δεν πέρασε απαρατήρητη η χθεσινή είδηση της εισόδου του κ. Νικολάου Βουτυχτή στην επενδυτική επιτροπή της Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή. Ο κ. Βουτυχτής κατέχει από το 2016 τη θέση του γενικού διευθυντή Επενδύσεων στο Latsco Family Office, όντας υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και την υλοποίηση της επενδυτικής στρατηγικής. Σημειωτέον ότι το Latsco Family Office έχει επενδύσει και στην Trade Estates, κατέχοντας ποσοστό πέριξ του 3%.  

Εγκρίθηκε η χωροθέτηση του Καστέλο Μπιμπέλι   

Τη χωροθέτηση του επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης του διατηρητέου κτιρίου Καστέλο Μπιμπέλι στην Κέρκυρα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση. Το ακίνητο, που βρίσκεται σε έκταση 77 στρεμμάτων, έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Καστέλο Μπιμπέλι A.E., που αποτελεί κοινό σχήμα του ομίλου Fais και των μετόχων της Bluehouse. Το σχέδιο προβλέπει τη μετασκευή του ακινήτου σε boutique hotel με 17 σουίτες, όπως και την ανάπτυξη 15 πολυτελών κατοικιών. Υπολογίζεται ότι η επένδυση θα είναι ύψους 40 εκατ. ευρώ.  

Ερχονται περιορισμοί στα κρουαζιερόπλοια

Περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται ελληνικούς προορισμούς σχεδιάζει για το 2025 η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Με τους περιορισμούς αυτούς θα μπορούσε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων σε νησιά που υποφέρουν από τον υπερτουρισμό, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι οι αυξημένοι αριθμοί επισκεπτών που επιβαρύνουν τις υποδομές και το περιβάλλον των νησιών δεν έχουν αντίστοιχα οικονομικά οφέλη. «Η Σαντορίνη από μόνη της είναι ένα πρόβλημα», είπε. «Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πολλά χρήματα για να βρεθούν στη Σαντορίνη και δεν θέλουν το νησί να “βουλιάζει”. Επιπλέον, το νησί δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, ακόμη και από απόψεως ασφαλείας», σημείωσε.  

Θετική αξιολόγηση για δάνειο 2,3 δισ.

Θετική προκαταρκτική αξιολόγηση έδωσε χθες η Κομισιόν στο 4ο αίτημα της Ελλάδας για δάνειο 2,3 δισ. ευρώ, που είχε υποβάλει τον Απρίλιο. Τώρα απομένει η έγκριση της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής εντός τεσσάρων εβδομάδων, ώστε να εκδοθεί η τελική απόφαση για την εκταμίευση των 2,3 δισ. ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε την απόφασή της κρίνοντας ότι εκπληρώθηκε ο σχετικός στόχος, που ήταν η συμβασιοποίηση 4,52 δισ. δανείων του Ταμείου. Μάλιστα, αυτός είχε επιτευχθεί νωρίτερα από την προθεσμία. Εν τω μεταξύ, στις 6 Ιουνίου η κυβέρνηση κατέθεσε και το 4ο αίτημα για επιχορηγήσεις, ύψους 1 δισ. ευρώ. Οπως δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης, η χθεσινή απόφαση «αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση της συνέπειας της χώρας ως προς την τήρηση των απαιτούμενων οροσήμων».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT