To Euro φέρνει αύξηση στην κατανάλωση, αλλά όχι μείωση τιμών

To Euro φέρνει αύξηση στην κατανάλωση, αλλά όχι μείωση τιμών

Εκτιμάται ότι θα προσελκύσει παγκοσμίως περί τα 5 δισεκατομμύρια θεατές, οι οποίοι θα καταναλώνουν κατά την παρακολούθηση των αγώνων αλκοολούχα ποτά –κυρίως μπίρα–, αναψυκτικά και πολλά σνακς, κατά βάσιν αλμυρά

Αύξηση της κατανάλωσης ποτών, αλκοολούχων και μη, αλλά και τροφίμων, σνακς και όχι μόνον, αναμένει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αυτό το καλοκαίρι, αρχής γενομένης από προχθές. Ο λόγος; Πρώτον, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Euro 2024, το οποίο ξεκίνησε προχθές και θα διαρκέσει ένα μήνα και στη συνέχεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου. Ακριβώς λόγω της πολύ μεγάλης κατανάλωσης που αναμένεται, οι εταιρείες τροφίμων και ποτών δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών, παρά μόνον σε κάποιες προωθητικές ενέργειες, συνοδευόμενες συνήθως από διαγωνισμούς με έπαθλο ακόμη και εισιτήρια για τους αγώνες, με στόχο ακριβώς την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των πωλήσεών τους.

Μόνο το Euro 2024 εκτιμάται ότι θα προσελκύσει παγκοσμίως περί τα 5 δισεκατομμύρια θεατές, οι οποίοι θα καταναλώνουν κατά την παρακολούθηση των αγώνων αλκοολούχα ποτά –κυρίως μπίρα–, αναψυκτικά και πολλά σνακς, κατά βάσιν αλμυρά. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Takepayments, ότι στη διάρκεια του Euro 2024 θα καταναλωθούν 343,5 εκατ. λίτρα μπίρας, με την ημερήσια κατανάλωση να υπολογίζεται σε 10.228 λίτρα. Πάντως, λόγω και της ανόδου που έχει πια τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως η κατανάλωση μπίρας χωρίς αλκοόλ, ο επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων και μάλιστα μέχρι το 2028 θα είναι μια μπίρα χωρίς αλκοόλ, η Corona Cero.

Πολύ μεγάλη αναμένεται να είναι η κατανάλωση αναψυκτικών, ειδικά μάλιστα καθώς και οι δύο αθλητικές διοργανώσεις πραγματοποιούνται το καλοκαίρι. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι φυσικά ότι η Coca-Cola είναι επίσημος χορηγός τόσο του Euro όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενας άλλος πολυεθνικός κολοσσός, η Unilever, έχει δημιουργήσει τα «matchday menus», προτάσεις γευμάτων, κυρίως με μαγιονέζα, που μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT