Το 2% της Lamda Develοpment έναντι 25 εκατ. στον Γ. Προκοπίου

Το 2% της Lamda Develοpment έναντι 25 εκατ. στον Γ. Προκοπίου

Σε δεύτερη φάση ο εφοπλιστής θα προχωρήσει σε αγορά έκτασης 220 στρεμμάτων

2' 40" χρόνος ανάγνωσης

Στρατηγικού χαρακτήρα θα είναι η συνεργασία ανάμεσα στον εφοπλιστή κ. Γιώργο Προκοπίου και τη Lamda Development, μετά και την απόκτηση ποσοστού 2% στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης, έναντι ποσού ύψους 25 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Προκοπίου θα είναι εκείνος τελικά που θα προχωρήσει στην αγορά και ανάπτυξη, σε συνεργασία με τη Lamda, του οικοπέδου εντός του Ελληνικού, που αρχικά προοριζόταν για την ανέγερση νέου σχολείου από το Κολλέγιο Αθηνών.

Μετά την ομόφωνη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του Κολλεγίου Αθηνών να μην προχωρήσει τελικά στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, φαίνεται πως ο κ. Προκοπίου, που αρχικά φερόταν ως εκ των χρηματοδοτών του έργου, θα προβεί ο ίδιος στην αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης. Ανθρωποι που γνωρίζουν τα σχέδια που είχε ο Γιώργος Προκοπίου για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και λειτουργίας Κολλεγίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Ελληνικό, σχολίαζαν χθες ότι «προφανώς ο κ. Προκοπίου συνεχίζει το σχέδιο που πίστεψε από την αρχή και είχε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει, για την ανάπτυξη ενός εμβληματικού ιδιωτικού σχολείου στα νότια προάστια».

Στην έκταση που θα αποκτηθεί θα αναπτυχθεί εκπαιδευτικό ίδρυμα με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών, όπως επίσης οικιστικοί και γραφειακοί χώροι.

Η έκταση που θα αποκτηθεί θα είναι 220 στρεμμάτων και σε αυτήν αναμένεται να αναπτυχθεί εκπαιδευτικό ίδρυμα με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών, όπως επίσης οικιστικοί και γραφειακοί χώροι. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 86.000 τ.μ. Υπενθυμίζεται ότι βάσει πληροφοριών οι αρχικές συζητήσεις του κ. Προκοπίου με τη Lamda και τους βασικούς της μετόχους, που είχαν γίνει προ διετίας, αφορούσαν την αγορά οικοπέδου 90 στρεμμάτων και συντελεστή δόμησης για κτίρια 30.000 τ.μ. Εξ αυτών, ένα σημαντικό μέρος αφορούσε εγκαταστάσεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, η συνεργασία του κ. Προκοπίου με τη Lamda Development θα επισφραγιστεί και με την απόκτηση 3.534.734 ίδιων μετοχών της εταιρείας, έναντι 7,1 ευρώ/μετοχή. Μάλιστα, πρόκειται για ποσό που αποτελεί και σημαντικό premium, καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν πέριξ των 6,3-6,4 ευρώ. Η οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Με τον τρόπο αυτό, η Lamda Development συνεχίζει να επιταχύνει την εκμετάλλευση του Ελληνικού, εισπράττοντας κεφάλαια από πωλήσεις οικοπέδων και προπωλήσεις κατοικιών, που αρχικά σχεδιαζόταν να αναπτυχθούν από το τέλος της δεκαετίας και μετά, δηλαδή αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου, διάρκειας πέντε ετών. Στο πλαίσιο αυτό, η Lamda πρόκειται να ολοκληρώσει πωλήσεις οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 50 στρεμμάτων εντός του επόμενου μήνα, εισπράττοντας περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τις προπωλήσεις κατοικιών, η Lamda Development έχει εξασφαλίσει έσοδα ύψους 570 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα, ενώ στόχος έως το τέλος του 2024 είναι το ποσό αυτό να αυξηθεί σε 700 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει η προώθηση και των διαμερισμάτων που θα αναπτυχθούν στη νέα γειτονιά «Little Athens», που επίσης δεν προβλεπόταν να αναπτυχθεί κατά την πρώτη φάση του έργου. Η εν λόγω γειτονιά χωροθετείται προς την πλευρά του Αλίμου, πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος. Θα περιλαμβάνει 10 οικοδομικά τετράγωνα με συνολικά 1.100 διαμερίσματα και 100 καταστήματα, που στόχο έχουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων. Σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν πέντε οικοδομικά τετράγωνα με συνολικά 460 κατοικίες. Οι πρώτες από αυτές τις κατοικίες θα έχουν τιμή πώλησης που θα ξεκινάει από 6.000-6.500 ευρώ/τ.μ., ή από 350.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT