Ο καταναλωτής δεν είναι λεφτόδεντρο…

Ο καταναλωτής δεν είναι λεφτόδεντρο…

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Την πόρτα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) θα διαβούν αύριο υψηλόβαθμα στελέχη της Macquarie για να συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο του κλάδου ενέργειας, Δημήτρη Φούρλαρη. Η συνάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε με πρωτοβουλία των Αυστραλών μετόχων του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), γίνεται μόλις δύο ημέρες πριν λήξει η δημόσια διαβούλευση για τη μεθοδολογία υπολογισμού του επιτρεπόμενου και απαιτούμενου εσόδου του Διαχειριστή, ζήτημα που έχει πυροδοτήσει μια σοβούσα αντιπαράθεση μεταξύ Διαχειριστή και ΡΑΑΕΥ. Η τελευταία έχει κάνει ξεκάθαρο στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και στους πολιτικούς προϊσταμένους της ότι δεν είναι διατεθειμένη να επιβαρύνει τους καταναλωτές με αχρείαστες δαπάνες. «Να βάλουν λεφτά και οι επενδυτές. Πρέπει οι Διαχειριστές να καταλάβουν ότι ο καταναλωτής δεν είναι λεφτόδεντρο», σχολιάζουν με εμφανή αγανάκτηση για την πίεση που ασκείται στελέχη της ΡΑΑΕΥ.

Σχέδιο αξιοποίησης ακινήτων των ΕΛΤΑ   

Εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους αναζητούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μέσω διεθνούς διαγωνισμού, με την προθεσμία υποβολής προσφορών να εκπνέει την 1η Ιουλίου. Ο κρατικός οργανισμός διαθέτει χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 80 οικόπεδα και κτίρια σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν αποτίμηση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ. Η αξιοποίηση των ακινήτων των ΕΛΤΑ είναι ένα από τα μέτρα εξορθολογισμού της εταιρείας, αλλά εκτιμάται ότι θα αργήσει να αποδώσει καρπούς λόγω και της συνθετότητας του εγχειρήματος.  

Συνεργασία Πειραιώς και Dimand Real Estate  

Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν η Τράπεζα Πειραιώς και η Dimand Real Estate, χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Αυτό που αναφέρουν πηγές της αγοράς είναι ότι δεν πρόκειται για ένα «ντιλ» ανάλογο με εκείνο του Project Skyline της Alpha Bank, δηλαδή δεν αφορά αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της Πειραιώς, που θα μεταβιβαστεί σε μια νέα, κοινή εταιρεία. Πάντως είναι σίγουρο ότι αυτή είναι μία από τις δύο στρατηγικές συμφωνίες που είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες η Dimand.   

Ο συνδυασμός σπιτιού-γραφείου αποδίδει

Επιβλαβή για την ψυχοσωματική τους υγεία θεωρούν την επιστροφή στο γραφείο 5 ημέρες την εβδομάδα τρεις στους τέσσερις εργαζομένους. Η έρευνα της International Workplace Group (IWG) σε περισσότερους από 1.000 εργαζομένους που αξιοποιούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας (συνδυασμός γραφείου και κατοικίας για εργασία) δείχνει ότι η υβριδική εργασία μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout), ενώ αυξάνει την παραγωγικότητά τους. Τα τρία τέταρτα των εργαζομένων αναφέρουν ότι η υβριδική εργασία τούς έχει βοηθήσει να μειώσουν τα συμπτώματα εργασιακής εξουθένωσης, ενώ σχεδόν εννέα στους δέκα τονίζουν ότι αντεπεξέρχονται καλύτερα στις καθημερινές εργασιακές απαιτήσεις και έχουν μειωμένα επίπεδα κόπωσης και άγχους.

Μνημόνιο ΑΔΜΗΕ με Meridiam  

Μνημόνιο κατανόησης με τον ΑΔΜΗΕ για την είσοδό της στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας Great Sea Interconnector, φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, υπέγραψε η Meridiam, παγκόσμιος επενδυτής και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Παρίσι. Η Meridiam διαχειρίζεται περισσότερα από 22 δισ. δολ. περιουσιακών στοιχείων, έχοντας παρουσία σε 56 χώρες και είναι ο βασικός επενδυτής στο έργο NeuConnect, την πρώτη ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας που βρίσκεται ήδη στη φάση της κατασκευής. O ΑΔΜΗΕ συνεχίζει τους κύκλους επαφών με ενδιαφερόμενους επενδυτές για μετοχική συμμετοχή στο έργο. Ηδη έχει συμφωνήσει με το κρατικό ταμείο των Ηνωμένων Πολιτειών DFC να σταλούν άμεσα οι προτεινόμενοι όροι χρηματοδότησης (term sheet) του project, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελληνικές εμπορικές τράπεζες, καθώς και με την Τράπεζα Κύπρου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη χρηματοδότησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT