Henley: Αλλοι 1.200 ξένοι εκατομμυριούχοι θα μεταναστεύσουν στην Ελλάδα φέτος

Henley: Αλλοι 1.200 ξένοι εκατομμυριούχοι θα μεταναστεύσουν στην Ελλάδα φέτος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Περίπου 1.100 ξένοι εκατομμυριούχοι μετακόμισαν στην Ελλάδα το 2023 και άλλοι 1.200 αναμένεται να το κάνουν το 2024, με την Αττική, τη Μύκονο και την Κρήτη να αποτελούν τα hotspots για τους εύπορους μετανάστες, διαπιστώνει η φετινή έκδοση της έκθεσης Henley Private Wealth Migration Report.

«Παρά το δύσκολο ξεκίνημα της δεκαετίας, έπειτα από την ελληνική κρίση χρέους, η Ελλάδα έχει εμφανίσει ισχυρή ανάκαμψη, με τις τιμές των ακινήτων και τους αριθμούς των εκατομμυριούχων στη χώρα να αυξάνονται σημαντικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η Henley & Partners, η οποία συμβουλεύει εύπορους πελάτες σε θέματα μετανάστευσης.

Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι 128.000 από τους εκατομμυριούχους του κόσμου (άτομα με ρευστό, επενδύσιμο πλούτο άνω του 1 εκατ. δολαρίων) σκοπεύουν να μεταναστεύσουν σε κάποια άλλη χώρα μέσα στο 2024, με την Ελλάδα να κατατάσσεται όγδοη ανάμεσα στις top10 χώρες που τους προσελκύουν.

Αλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Henley & Partners, η Ελλάδα διαθέτει ήδη 64.700 εκατομμυριούχους, 105 άτομα με περιουσία άνω των 100 εκατ. δολαρίων καθώς και 8 δισεκατομμυριούχους. Ο πληθυσμός των εκατομμυριούχων της χώρας έχει αυξηθεί κατά 14% την τελευταία δεκαετία.

Οπως εξηγούν οι αναλυτές της Henley & Partners, οι ροές των εκατομμυριούχων μεταναστών αποτελούν έναν πρόδρομο δείκτη για την υγεία μιας χώρας και της οικονομίας της.

Διαβάστε αναλυτικά στο moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT