Μια νέα γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Μια νέα γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Σημείο αναφοράς για όλες τις μορφές αλληλεπίδρασης και ανταλλαγών μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Η κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα φιλοξένησε την Παρασκευή την εκδήλωση παρουσίασης του Σινο-Ελληνικού Κέντρου Ενημέρωσης (SHIP), μιας νέας πλατφόρμας που έχει σχεδιαστεί για την προώθηση των ελληνο-κινεζικών εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων και τη διευκόλυνση της αμοιβαίας κατανόησης δύο πολιτισμών, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες και αναλύσεις τόσο στα ελληνικά όσο και στα κινεζικά.

Η μητρική εταιρεία Aegean Times, βασιζόμενη στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και σε ιδιωτικά κεφάλαια, σκοπεύει να καταστήσει το SHIP σημείο αναφοράς για όλες τις μορφές αλληλεπίδρασης και ανταλλαγών μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων με χρήση της τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και πηγή αξιόπιστης πληροφόρησης για τα μέσα ενημέρωσης και στις δύο χώρες.

Ο Λίο Ζου, Γενικός Διευθυντής της Aegean Times, εξήγησε στην εκδήλωση ότι η νέα πλατφόρμα προσκαλεί ελληνικές εταιρείες και ιδιώτες, λέγοντας ότι «η SHIP αναζητά τρόπους για να γίνει ο αξιόπιστος συνεργάτης σας».

Κάνοντας λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη για το πλοίο (ship), είπε «σήμερα το πλοίο σαλπάρει για την πλατιά θάλασσα», παράλληλα με την προβολή της εικόνας ενός πλοίου που διασχίζει τα γαλάζια νερά. Αλλωστε η θάλασσα, όπως είπε, είναι ένα από τα πράγματα που συνδέουν Ελληνες και Κινέζους.

Ο ανώτερος σύμβουλος της Κινεζικής πρεσβείας Λάι Μπο περιέγραψε τη SHIP ως «μια νέα πλατφόρμα οικονομικής ενημέρωσης, που παρέχει πιο πρακτικές πληροφορίες με απλό και διαφορετικό τρόπο, με στόχο την ενίσχυση της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας».

Ο ιστότοπος της εταιρείας (www.agtship.com) φιλοδοξεί να γίνει ένα παράθυρο στην Κίνα για τους Ελληνες που θέλουν να μάθουν για τα νέα της, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα αυτή, πώς να επισκεφθούν, να εξαγάγουν ή να επενδύσουν στη δεύτερη πολυπληθέστερη αγορά στον κόσμο και για όλες οι μορφές πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.

Ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα θα χρησιμεύσει ως πύλη ενημέρωσης για τους Κινέζους που θέλουν να μάθουν τα πάντα για την Ελλάδα, από την πολιτική και την οικονομία μέχρι τα ταξίδια, το φαγητό και τα έθιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT