Στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα στις ΔΕΚΟ – Ποιοι εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο

Στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα στις ΔΕΚΟ – Ποιοι εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο

Διευθυντές και γενικούς διευθυντές από τον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχες αμοιβές θα μπορούν να προσλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΘ-Helexpo, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, η ΓΑΙΑΟΣΕ, οι Ελληνικές Αλυκές και η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

Την «απελευθέρωση» των αμοιβών των διευθυντών και των γενικών διευθυντών των θυγατρικών του Υπερταμείου που βρίσκονται εκτός γενικής κυβέρνησης και ούτως δεν επιβαρύνουν το έλλειμμα ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. «Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που κάναμε στη ΔΕΗ. Μια εταιρεία όπου από το χείλος του γκρεμού εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό success story με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας. Στόχος είναι να μετατρέψουμε τις θυγατρικές του Υπερταμείου σε “μικρές ΔΕΗ” υιοθετώντας ένα πιο υγιές, σύγχρονο και ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους».

Οι αλλαγές αφορούν ΕΛΤΑ, ΔΕΘ-Helexpo, Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), ΓΑΙΑΟΣΕ, Ελληνικές Αλυκές και Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ).

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός σε σχετική παρουσίαση χθες το μεσημέρι, υιοθετείται το μοντέλο εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ αναφορικά με ζητήματα στελέχωσης και αμοιβών των διοικήσεων, προσλήψεων προσωπικού και προμηθειών των δημόσιων επιχειρήσεων που αποτελούν θυγατρικές επιχειρήσεις του Υπερταμείου.

«Απελευθερώνονται» οι αμοιβές και προβλέπεται η δυνατότητα προσλήψεων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα.

Οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν τις θυγατρικές του Υπερταμείου στις συγκοινωνίες που ανήκουν στη γενική κυβέρνηση, όπου οι αμοιβές θα είναι σύμφωνες με το πρότυπο του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα θα μπορούν να προσλαμβάνονται στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα με απλή διαδικασία, μόνο με απόφαση διευθύνοντος συμβούλου. H θητεία των στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα θα είναι 4ετής, με δυνατότητα ανανέωσης άλλων 4 ετών. Επίσης, το σχετικό νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι τα πειθαρχικά συμβούλια θα λειτουργούν χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT