Κρατικά και εταιρικά ομόλογα στις επενδυτικές επιλογές της Revolut

Κρατικά και εταιρικά ομόλογα στις επενδυτικές επιλογές της Revolut

Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να κερδίζουν τακτικές πληρωμές με σταθερό επιτόκιο, έως και 5,5% ετησίως (μεικτό)

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Εταιρικά και κρατικά ομόλογα προσθέτει στην γκάμα επενδυτικών προϊόντων που προσφέρει στην Ελλάδα η Revolut, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να κερδίζουν τακτικές πληρωμές με σταθερό επιτόκιο – έως και 5,5% ετησίως (μεικτό). Οπως ανακοίνωσε η Revolut, πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει μια επενδυτική πλατφόρμα που θα τα έχει «όλα σε ένα».

Στόχος είναι να προσφέρει πολλαπλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, να καλύπτει όλες τις αγορές του ΕΟΧ και να απευθύνεται τόσο σε αρχαρίους όσο και σε προχωρημένους χρήστες. Με πρόσβαση σε περισσότερες από 2.800 εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. και πάνω από 500 διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την απόδοση των επενδύσεών τους σε πραγματικό χρόνο με ζωντανές λίστες παρακολούθησης, διαγράμματα συναλλαγών και τα νέα της αγοράς. Το ελάχιστο ποσό για να ξεκινήσει κάποιος να επενδύει σε ομόλογα είναι 100 ευρώ ή δολάρια, με σταθερή χρέωση 0,25% ανά συναλλαγή (1 ευρώ/δολάρια τουλάχιστον).

Στις αρχές του τρέχοντος έτους η Revolut αφαίρεσε επίσης τις προμήθειες θεματοφυλακής (0,12% της ετήσιας αγοραίας αξίας των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει ο πελάτης) σε όλα τα χρηματοπιστωτικά μέσα που προσφέρονται στην εφαρμογή σε πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου και του ΕΟΧ από τη Revolut Trading Ltd και τη Revolut Securities Europe UAB αντίστοιχα, ενώ, όπως ανακοίνωσε, θα επεκτείνει τη λίστα των εταιρικών και κρατικών ομολόγων τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Dynata για λογαριασμό της Revolut στην Ελλάδα, το 31% των Ελλήνων δήλωσε ότι έχει χαμηλή ανοχή στον κίνδυνο, γεγονός που τους ωθεί στην αναζήτηση ασφαλέστερων επενδυτικών επιλογών. Η έρευνα έδειξε ότι οι Ελληνες είναι συντηρητικοί όσον αφορά στην επενδυτική τους στάση, σε ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από τον μέσο όρο του 29% στις 15 χώρες όπου διενεργήθηκε η έρευνα, και προτιμούν πιο ασφαλείς επενδυτικές επιλογές. Επιπλέον, το 13% των Ελλήνων τείνει να διαφοροποιεί το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, δείχνοντας παράλληλα ανοχή σε μέτρια επίπεδα κινδύνου.

Οι επενδυτικές υπηρεσίες στον ΕΟΧ παρέχονται από τη Revolut Securities Europe UAB (Revolut), η οποία είναι εταιρεία επενδύσεων που έχει λάβει άδεια λειτουργίας και ρυθμίζεται από την Τράπεζα της Λιθουανίας.

Η Revolut εισήγαγε πρόσφατα ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών για τους πελάτες της σε ολόκληρο τον ΕΟΧ, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσα από την εφαρμογή Revolut: μετοχές ΗΠΑ και ΕΟΧ, ETF και τώρα τα ομόλογα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT