Μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ από AFI Microfinance

Μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ από AFI Microfinance

H εταιρεία λειτουργεί από το 2014 για την παροχή οικονομικής στήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης

Στις 25.000 ευρώ διευρύνει το όριο των μικροπιστώσεων που χορηγεί η AFI (Action Finance Initiative) Microfinance, η οποία λειτουργεί από το 2014 με σκοπό να προάγει τη χορήγηση μικροπιστώσεων στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, την παροχή βοήθειας σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και εν γένει ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, διευκολύνοντας στην πράξη τις παραπάνω κατηγορίες πολιτών που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Μέχρι σήμερα η AFI:

• Εχει χορηγήσει 831 δάνεια, συνολικής αξίας 8,8 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εκταμιευτεί σε άτομα αποκλεισμένα από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

• Εχει στηρίξει τη δημιουργία 484 νέων επιχειρήσεων.

• Εχει βοηθήσει στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας, μέσω της αυτοαπασχόλησης ή της πρόσληψης υπαλλήλων με την υποστήριξη της AFI.

Μετά την ενεργοποίηση του νόμου για τις μικροπιστώσεις η AFI άλλαξε νομική μορφή και πλέον λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία και ίδρυμα μικροπιστώσεων, λαμβάνοντας την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Οπως σημειώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση της δραστηριότητας της εταιρείας, υπό τη νέα της εταιρική οντότητα, η AFI έχει υποστηρίξει ήδη σχεδόν 100 επωφελούμενους τον τελευταίο χρόνο, συνεχίζοντας να υπηρετεί τους ιδρυτικούς της σκοπούς.

Οπως εξήγησε η γενική διευθύντρια της AFI Microfinance Αναστασία Τσίλογλου, «σχεδόν το 40% των επωφελούμενων είναι σε αγροτικές περιοχές, καθιστώντας τον αντίκτυπό μας ορατό στην ελληνική περιφέρεια, ενώ μία στις δύο επιχειρήσεις που έχουν λάβει χρηματοδότηση διοικούνται από γυναίκες ή και νέους που είναι κάτω των 35 ετών. Με περισσότερα από 9 εκατ. ευρώ ήδη στα χέρια μικροεπιχειρηματιών, η AFI παραμένει στην πρώτη γραμμή των μικροχρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα και μετατρέπεται σε συνοδοιπόρο περισσότερων από 700.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανέργων», υπογράμμισε η κ. Τσίλογλου.

Ειδικά στη χώρα μας, όπου οι μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις τροφοδοτούν ένα σημαντικό ποσοστό της εγχώριας οικονομίας, η απελευθέρωση των μικροπιστώσεων είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάκαμψη με δεδομένο ότι περισσότερο από το 90% των αναγκών αυτών δεν μπορεί να καλυφθεί από τις τράπεζες και υπάρχουν περισσότεροι από 800.000 άνεργοι που θα μπορούσαν να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι. Σε αυτό το πλαίσιο, η AFI Microfinance, όπως επισημάνθηκε, σκοπεύει να κλιμακώσει τόσο τις δράσεις της όσο και τις ενημερωτικές καμπάνιες της το επόμενο χρονικό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT