Ασφάλεια και υγεία στον χώρο του γραφείου
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ασφάλεια-και-υγεία-στον-χώρο-του-γραφε-563089189

Ασφάλεια και υγεία στον χώρο του γραφείου

Ο ζωτικός ρόλος των ευρωπαϊκών προτύπων (EN) και των πιστοποιήσεων ποιότητας στους χώρους εργασίας

Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο τοπίο στον χώρο εργασίας, όπου η ασφάλεια και η ευημερία των εργαζομένων αποτελούν πρωταρχικό μέλημα, η σημασία της τήρησης αυστηρών προτύπων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Στον τομέα των επίπλων γραφείου, τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (EN) και οι πιστοποιήσεις ποιότητας χρησιμεύουν ως οδηγοί διασφάλισης, προτρέποντας τους κατασκευαστές στη δημιουργία περιβάλλοντος που ευνοεί την παραγωγικότητα, την εργονομία και το σημαντικότερο, την ασφάλεια.

Τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θεσπίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN), καθορίζουν ολοκληρωμένες κατευθυντήριες γραμμές για το σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή επίπλων γραφείου. Αυτοί οι κανόνες περιλαμβάνουν ένα φάσμα παραμέτρων ασφαλείας, που κυμαίνονται από τη δομική σταθερότητα έως την αντίσταση στη φωτιά και τη μηχανική καταπόνηση. Η συμμόρφωση με αυτά τα πρότυπα διασφαλίζει ότι τα έπιπλα γραφείου δεν είναι απλώς λειτουργικά, αλλά και σχεδιασμένα ώστε να αντέχουν στις ακραίες συνθήκες της καθημερινής χρήσης, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων και τραυματισμών στον χώρο εργασίας.

Επιπλέον, οι πιστοποιήσεις ποιότητας, συχνά ενσωματωμένες με εργονομικά κριτήρια, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων. Η εργονομία, η επιστήμη του σχεδιασμού προϊόντων που ταιριάζουν στο σώμα και τις κινήσεις του χρήστη, έχει ιδιαίτερη σημασία σε περιβάλλον γραφείου όπου οι εργαζόμενοι περνούν πολλές ώρες καθισμένοι σε γραφεία ή θέσεις εργασίας. Τα πιστοποιημένα έπιπλα είναι σχολαστικά κατασκευασμένα για να προάγουν τη σωστή στάση του σώματος, να ανακουφίζουν τη μυοσκελετική καταπόνηση και να βελτιώνουν τη συνολική άνεση, μετριάζοντας έτσι τον κίνδυνο χρόνιων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το παρατεταμένο κάθισμα.

Ένας επι πλέον σημαντικός τομέας στον οποιο συμβάλλουν οι ποιοτικές και τεχνικές πιστοποιήσεις είναι στην κυκλική οικονομία και κατα προέκταση στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μας. Οι εταιρίες που διασφαλίζουν την ποιότητα τους και που μπορούν να προσφέρουν μακρόχρονες εγγυήσεις στους καταναλωτές λόγω των πιστοποιήσεων που κατέχουν, συνεισφέρουν στην επίτευξη μειωμένης ανάγκης για νέες παραγωγές προϊόντων, που φυσικά απαιτούν νέες πρώτες ύλες και νέα ενέργεια , αφού η αντικατάσταση των επίπλων από φυσιολογικές φθορές δεν χρειάζεται να γίνει σε σύντομο χρόνο από την στιγμή της πρώτης αγοράς. Επίσης μειώνεται και  ο όγκος απόρριψης παλαιών, φθαρμένων ή και χαλασμένων επίπλων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από νομική άποψη, η συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις πιστοποιήσεις ποιότητας δεν είναι απλώς μια πρόταση, αλλά προϋπόθεση για την πρόσβαση στην αγορά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μη τήρηση αυτών των προτύπων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές κυρώσεις και νομικές ευθύνες, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη για τους κατασκευαστές να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ποιότητα στις διαδικασίες παραγωγής τους.

Η επιδίωξη πιστοποιήσεων ποιότητας οδηγεί επίσης τη συνεχή βελτίωση στον κλάδο. Οι κατασκευαστές έχουν κίνητρα να καινοτομούν και να τελειοποιούν τα προϊόντα και τις διαδικασίες τους ώστε να ανταποκρίνονται στα εξελισσόμενα πρότυπα και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Αυτή η ώθηση για καινοτομία όχι μόνο ενισχύει την απόδοση και την ανθεκτικότητα του προϊόντος, αλλά προωθεί επίσης πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, όπως η χρήση μη τοξικών, φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον υλικών και μέτρα μείωσης των απορριμμάτων.

Ουσιαστικά, τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και οι πιστοποιήσεις ποιότητας χρησιμεύουν ως βασικό γρανάζι στην διαρκή αναζήτηση της ασφάλειας στον χώρο εργασίας, της υγείας των εργαζομένων και της ποιότητας των προϊόντων στην αγορά επίπλων γραφείου. Η συμμόρφωση με αυτά τα πρότυπα όχι μόνο μετριάζει τους κινδύνους (υγείας και νομικούς), αλλά ενισχύει επίσης μια κουλτούρα καινοτομίας, βιωσιμότητας και εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Καθώς περιηγούμαστε στην πολυπλοκότητα των σύγχρονων εργασιακών περιβαλλόντων, ας μην παραβλέψουμε τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα πρότυπα στη διαμόρφωση των χώρων όπου περνάμε ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας.

Με οδηγό όλα τα παραπάνω ο Δρομέας έχει επενδύσει πάνω στην σημασία αυτών των πιστοποιήσεων ποιότητας και τις έχει κάνει πυλώνα της εταιρικής φιλοσοφίας του. Εξάλλου αυτό το αποδεικνύουν και οι πολλάπλές και μεγάλες επιτυχίες της εταιρίας σε Ευρωπαικό επίπεδο, σε διαγωνιστικές διαδικασίες από φορείς που έχουν ως προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των κανόνων και των προτύπων αυτών (Ευρωπϊκη Επιτροπή, Γερμανικός Στρατός κ.α)

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ σεβόμενος το περιβάλλον και το μέλλον των επόμενων γενεών, εκμεταλλευόμενος την καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής στις Σέρρες, μπορεί και εφαρμόζει και στρατηγικές κυκλικής οικονομίας στην πράξη, με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την μέγιστη ωφέλεια του πελάτη:

  • Χρήση ποιοτικών και πιστοποιημένων πρώτων υλών με στόχο την μεγιστοποίηση της ωφέλιμης ζωής των προϊόντων
  • Χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων πρώτων υλών
  • Έξυπνος βιομηχανικός σχεδιασμός, καθιστώντας εύκολη και δυνατή την πολλαπλή συναρμολόγηση/αποσυναρμολόγηση, την αναβάθμιση ή και ανακατασκευή μετά από μακροχρόνια χρήση
  • Πιστοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της γκάμας επίπλων μας, ώστε να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητα τους στον χρόνο, και την ασφάλεια του χρήστη.
  • Δέσμευση παροχής υπηρεσιών αναβάθμισης, επισκευής ή ανακατασκευής προϊόντων της εταιρίας

Η επιλογή του αγοραστή να αγοράσει πιστοποιημένης ή μη πιστοποιημένης ποιότητας προϊόντα σημαίνει αγορά με Εγγύηση Ποιότητας ή αγορά Ανεξακρίβωτης Ποιότητας. Η επιλογή πρέπει να βασίζεται στη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής με προσοχή στην βιωσιμότητα. Τα προϊόντα της εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ πραγματικά χαρακτηρίζονται από την βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής, προσφέρουν μεγάλη διάρκεια ζωής, και κατά συνέπεια έχουν το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Οι πιστοποήσεις ποιότητας και ασφάλειας μαζί με τις εγγυήσεις και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προφέρουμε στους πελάτες μας, συνθέτουν την “ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΕΑ”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT