Metlen: η μεταφορά εξοπλισμού στη Βρετανία

Metlen: η μεταφορά εξοπλισμού στη Βρετανία

Ο όμιλος συμπλήρωσε 10 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου διαθέτει 82 έργα συνολικής αξίας συμβολαίων 2,5 δισ.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης

Το στοίχημα της μεταφοράς του ογκώδους εξοπλισμού που απαιτείται για την ανάπτυξη των τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ανοιχτό κύκλο (ΟCGT) που κατασκευάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε η Metlen, διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση των εργασιών.

Καθεμία από τις τρεις μονάδες έχει παραλάβει έναν αεριοστρόβιλο Siemens Energy SGT5-4000F βάρους 332 τόνων, μία γεννήτρια βάρους 327,5 τόνων και ένα μετασχηματιστή βάρους 222 τόνων. Τα εννέα αυτά φορτία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, έπρεπε να παραδοθούν μέσω του οδικού δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου σε καθεμία από τις τρεις τοποθεσίες: Hirwaun κοντά στο Αμπερντερ της Ουαλλίας, Progress in Eye στο Σάφολκ και Millbrook στο Μπεντφορντσάιρ.

Η μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη παράδοση ήταν η διαδρομή που μετέφερε τα εξαρτήματα στο Millbrook. Ενα ταξίδι 79 μιλίων από το λιμάνι του Τίλμπουρι στο Εσεξ προς τον σταθμό παραγωγής Millbrook, διασχίζοντας μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές φορές διασχίζοντας διασταυρώσεις και κατοικημένες περιοχές, με ταχύτητα πεζοπορίας. Η παράδοση αυτών των εξαρτημάτων απαιτούσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και συντονισμού, το οποίο προϋπέθετε συνεργασία με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, τις τοπικές αρχές, τις υπηρεσίες κυκλοφορίας, κυβερνητικούς φορείς και άλλους βασικούς ενδιαφερομένους, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, αλλά και του κοινού που χρησιμοποιούσε τους οδικούς άξονες. Με την ολοκλήρωση και αυτού του σημαντικού οροσήμου σε όλες τις εγκαταστάσεις, οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά ώστε οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας να μπορούν να αρχίσουν να υποστηρίζουν την ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι νέες μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο σε ανοιχτό κύκλο θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής, όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν επαρκούν για την ασφαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση, και θα υποστηρίζουν παράλληλα την αυξημένη ζήτηση και τη σταθερότητα του δικτύου. Υπολογίζεται ότι καθεμία μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει αρκετή άμεση ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες 150.000 νοικοκυριών. Βάσει του προγραμματισμού, οι εν λόγω μονάδες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2024. Η Metlen συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια παρουσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου διαθέτει 82 έργα συνολικής αξίας συμβολαίων 2,5 δισ. Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Μetlen διαθέτει ένα portfolio φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 1,25 GW, με το έργο Cleve Hill να ξεχωρίζει ως το μεγαλύτερο αδειοδοτημένο φωτοβολταϊκό πάρκο στη χώρα, 373 MW. Επιπλέον 650 MW owned assets είναι σήμερα σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και υλοποίησης. Στην αποθήκευση ενέργειας, η εταιρεία αναγνωρίζεται ως κορυφαία στη χώρα με έναν σημαντικό αριθμό έργων 1,1 GWh, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% της βρετανικής αγοράς. Παράλληλα, η ελληνική εταιρεία κατασκευάζει στο Protos μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από απορρίμματα.

Το μεγαλύτερο έργο που έχει αναλάβει η Mytilineos στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορά τη σύμβαση ύψους 1 δισ. λιρών για την κατασκευή της πρώτης υψηλής μεταφορικής ισχύος υποθαλάσσιας διασύνδεσης σε κοινοπραξία με την GE Vernova. Η διασύνδεση αυτή, γνωστή πλέον ως Eastern Green Link 1 (EGL1), αποτελεί βασικό μέρος της νέας υποδομής δικτύου για την υποστήριξη των προσπαθειών του Ηνωμένου Βασιλείου για απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT