Αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Metlen

2' 54" χρόνος ανάγνωσης

Στα 49 ευρώ από 45 προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Metlen (πρώην Mytilineos) η Εdison στο νέο report που εξέδωσε, δίνοντας upside >35%, με οδηγό τη δυναμική που αναπτύσσει η εταιρεία στο κομμάτι των ΑΠΕ καθώς και τη σωστή εκμετάλλευση των μοναδικών συνεργειών της. Τα παραπάνω, όπως περιγράφεται, οδηγούν με ασφάλεια την εταιρεία στην είσοδό της στο FTSE 100, και στο αναμενόμενο re-rating. Αυτό θα συμβεί καθώς πιθανή ένταξη της Metlen, σήμερα, στο FTSE 100 θα την έβρισκε, βάσει κεφαλαιοποίησης, στην 90ή θέση, ενώ βάσει κερδοφορίας θα έπρεπε να βρίσκεται στην 50ή, όπου σήμερα βρίσκονται εταιρείες με κεφαλαιοποίηση σχεδόν διπλάσια της Metlen. Η Edison τονίζει το γεγονός πως η συνεχής αύξηση της αξίας της M Renewables, πλέον επιβεβαιώνεται και ενισχύεται από πρόσφατα ευρωπαϊκά deals στον χώρο των ΑΠΕ, η εκτίμηση των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της M Renewables, και μόνο, πάνω από τα 5 δισ. ευρώ.

Νέο έργο για υποβρύχια καλώδια από Hellenic Cables

Σύμβαση με την Elia Asset NV/SA σε κοινοπραξία με την DEME για τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης υπέγραψε η Hellenic Cables. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Cenergy Holdings, το έργο προβλέπει την παράδοση από τη Hellenic Cables ενός υποβρυχίου συστήματος τριών export καλωδίων HVAC 220kV, συνολικού μήκους 165 χλμ. Αυτά τα καλώδια πρόκειται να συνδέσουν το τεχνητό ενεργειακό νησί εντός της περιοχής του αιολικού πάρκου Princess Elisabeth με τις ακτές του Βελγίου.

Ενίσχυση τζίρου για τη «Γερμανός»

Αυξημένος κατά 2,3%, στα 397,2 εκατ. ευρώ, ήταν ο τζίρος της «Γερμανός» το 2023, συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων ανήλθαν σε 23,7 εκατ. ευρώ και ως περιθώριο επί του κύκλου εργασιών μειώθηκαν κατά 0,3 μονάδες το 2023 ετησίως. Η εταιρεία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον τομέα του εξουσιοδοτημένου service για το κινητό τηλέφωνο.

Ομόλογα 65 δισ. ευρώ θα εκδώσει η Ε.Ε.

Ομόλογα ύψους 65 δισ. ευρώ σχεδιάζει να εκδώσει η Κομισιόν το β΄ εξάμηνο, έπειτα από 75 δισ. ευρώ ομολόγων που εκδόθηκαν στο πρώτο μισό του έτους. Τα ποσά που θα αντληθούν  από τα ομόλογα της Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσουν εκταμιεύσεις στο πλαίσιο του NextGenerationEU και άλλων προγραμμάτων πολιτικής, όπως η διευκόλυνση για την Ουκρανία, η διευκόλυνση μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για τα Δυτικά Βαλκάνια και τα προγράμματα μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Συνεπώς, τα σχέδια χρηματοδότησης για το δεύτερο εξάμηνο θα αυξήσουν τις συνολικές εκδόσεις ομολόγων της Ε.Ε. για το 2024 στα 140 δισ. ευρώ, 20 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο χρηματοδότησης του 2023.

Διαπραγματεύσεις για το «Σπίτι μου 2»

Αναδρομική ισχύ και για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», θα έχει η αυξημένη επιδότηση στο 60% από το 40%, στο πλαίσιο των βελτιώσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Αυτό ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος». Σχετικά με το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Αντιπαροχής» η υπουργός εκτίμησε ότι εντός του 2024 θα υπάρξει τουλάχιστον ένας διεθνής διαγωνισμός έτσι ώστε σε υπάρχον ακίνητο του Δημοσίου που αυτή τη στιγμή είναι οικόπεδο, να χτιστεί μια πολυκατοικία. Eνα ποσοστό των διαμερισμάτων θα προσφέρεται για μίσθωση με κανονικές τιμές και ένα άλλο θα διατίθεται για κοινωνική κατοικία με μικρό αντίτιμο, δήλωσε. Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», η κ. Ζαχαράκη είπε πως συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους ώστε να εξασφαλιστούν 2 δισ. ευρώ και να διευρυνθεί το ηλικιακό εύρος των δικαιούχων έως την ηλικία των 50 ετών. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT