Sky Express: Προσφέρει 6,4 εκατ. θέσεις τη φετινή χρονιά

Sky Express: Προσφέρει 6,4 εκατ. θέσεις τη φετινή χρονιά

Η αεροπορική αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα του αεροδρομίου Αθηνών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της εισαγωγής των μετοχών της Sky Express στο Χρηματιστήριο, εάν κι εφόσον συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ σε δημοσιογραφική εκδήλωση ο Γιάννης Γρύλος, επικεφαλής του ομίλου IOGR όπου ανήκει ο αερομεταφορέας.

Βραχυπρόθεσμα, σε πρώτη προτεραιότητα για την αεροπορική βρίσκεται η ενίσχυση του στόλου της, που μέχρι και τα τέλη της φετινής χρονιάς θα διαθέτει 27 αεροσκάφη με μέσο όρο ηλικίας 3,1 χρόνων. Ο αριθμός αυτός θα ενισχυθεί σε 30 Airbus 320neo το 2025, οπότε και θα παραλάβει το τελευταίο αεροσκάφος από τα συνολικά 2 Airbus A320neo και 4 ATR 72-600 που περιλαμβάνει η παραγγελία της. Οπως έγινε γνωστό, η αεροπορική συζητάει με την Airbus το ενδεχόμενο της περαιτέρω επέκτασης του στόλου της. Τη φετινή χρονιά η Sky Express προσφέρει εντός Ελλάδας συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις, από τις οποίες το 80% αντιπροσωπεύει δρομολόγια από και προς την Αθήνα ή 5,2 εκατ. θέσεις από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το φετινό καλοκαίρι, όπως εξήγησε ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, εμπορικός διευθυντής της Sky Express, η αεροπορική προσθέτει συνολικά 100.000 επιπλέον θέσεις σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η εταιρεία εκτελεί πτήσεις σε 37 προορισμούς σε 15 χώρες.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), σημείωσε πως η Sky Express αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα του ΔΑΑ με μερίδιο αγοράς 13%. Οπως πρόσθεσε, η εταιρεία καταγράφει συνεχιζόμενη και δυναμική ανάπτυξη, έχοντας μεταφέρει από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι σήμερα από και προς την Αθήνα 12 εκατ. επιβάτες, μέσω περισσοτέρων των 210.000 πτήσεων. Οπως πρόσθεσε, στις αρχές του χειμώνα η αεροπορική ξεκινάει κατά μέσον όρο τρία δρομολόγια, υποστηρίζοντας τη στρατηγική του αεροδρομίου Αθηνών για την ενίσχυση του προορισμού της Αθήνας και μείωση της εποχικότητας.

Πέρυσι η εταιρεία μετέφερε 4,4 εκατ. επιβάτες και επέκτεινε το δίκτυό της στη Γερμανία, έχοντας προσθέσει το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη στους προορισμούς της. Παράλληλα, ξεκίνησε πτήσεις από και προς τη Βαρσοβία. Η αεροπορική έχει πραγματοποιήσει στρατηγικές συμμαχίες με την British Airways και την Etihad, ενώ τον επόμενο μήνα ξεκινάει συνεργασία με την Gulf Air.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT