Σε νέες πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό προχωράει η Lamda

Σε νέες πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό προχωράει η Lamda

Προς επέκταση η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου

2' 13" χρόνος ανάγνωσης

Στην αγορά πρόσθετων οικοπέδων για νέες αναπτύξεις ακινήτων εντός του Ελληνικού αναμένεται να προχωρήσει ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Προκοπίου στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει συνάψει με τη Lamda Development. Οπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Αθανασίου, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, «θα προχωρήσουμε και σε άλλες ανακοινώσεις για την αγορά νέων οικοπέδων και αναπτύξεων που θα γίνουν από τον κ. Προκοπίου. Συνολικά στοχεύουμε να πουλήσουμε 100.000 τ.μ.».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπεγράφη συμφωνία με τον Ελληνα εφοπλιστή για την απόκτηση έκτασης μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Σε αυτήν θα αναπτυχθεί εκπαιδευτικό ίδρυμα με διεθνές πρόγραμμα σπουδών, που θα πλαισιώνεται από οικιστικούς και γραφειακούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί και ο πρώτος διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η Lamda Development για την πώληση πέντε οικοπέδων επιφανείας 10 στρεμμάτων έκαστο (δηλαδή 50 στρέμματα συνολικά), με το ύψος του τιμήματος να εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 2.100 ευρώ/τ.μ. Εως το τέλος του έτους η εταιρεία αναμένεται να έχει πωλήσει οικόπεδα 80 στρεμμάτων, εισπράττοντας 200 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, όπως φαίνεται, το σχέδιο για τη δημιουργία επιχειρηματικού πόλου στο βόρειο τμήμα του ακινήτου του Ελληνικού, όπου θα κατασκευάζονταν περίπου 150.000-200.000 τ.μ. νέων κτιρίων γραφείων, «παγώνει» μέχρι νεωτέρας. Πριν από μερικούς μήνες, πρόθεση της διοίκησης της Lamda Development ήταν να συστήσει ένα όχημα ειδικού σκοπού (SPV), στο οποίο θα ενέτασσε κάποια ή και όλα τα οικόπεδα, στα οποία έχουν χωροθετηθεί χρήσεις γραφείων. Η εταιρεία προσδοκούσε να αντλήσει έσοδα μεταξύ 200 και 400 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το πόσα οικόπεδα θα περιλαμβάνονταν στο συγκεκριμένο «όχημα», τα οποία θα πωλούνταν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

«Παγώνει» το σχέδιο για κτίρια γραφείων επιφανείας 150.000-200.000 τ.μ. στο βόρειο τμήμα του ακινήτου του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν χθες, όμως, προς το παρόν το σχέδιο αυτό «παγώνει», καθώς η Lamda δεν έμεινε ικανοποιημένη από το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, ούτε και από το ύψος των τιμών που θα μπορούσε να εξασφαλίσει. Ετσι, το ζήτημα της ανάπτυξης γραφείων θα επανεξεταστεί το 2025, χωρίς να υπάρχει βιασύνη, με δεδομένο ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη λειτουργία των γραφείων αυτών εντός του 2028. Από την άλλη πλευρά, η εξέλιξη αυτή θα αυξήσει κι άλλο τη διαθέσιμη επιφάνεια για εμπορικά καταστήματα εντός του Vouliagmenis Mall, καθώς οι τελευταίοι όροφοι που επρόκειτο να αξιοποιηθούν για γραφεία, τελικά θα διατεθούν σε ενδιαφερόμενες εμπορικές αλυσίδες λόγω και της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει.

Στόχος της εταιρείας είναι το 2026 να μετακομίσουν οι πρώτοι κάτοικοι στο Ελληνικό. Σημειωτέον ότι προχωρούν πλέον και οι προπωλήσεις στη γειτονιά κατοικιών Little Athens, που θα περιλαμβάνει 10 οικοδομικά τετράγωνα με συνολικά 1.100 διαμερίσματα και 100 καταστήματα, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT