Λονδίνο: Φουντώνει η μάχη για πώληση πολυτελών κατοικιών

Λονδίνο: Φουντώνει η μάχη για πώληση πολυτελών κατοικιών

Θεραπείες μπότοξ, πισίνες και ιατρικές υπηρεσίες προσφέρουν οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων μετά την αισθητή επιβράδυνση της αγοράς.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης

Ολο και πιο υπερβολικές γίνονται οι ανέσεις που προσφέρονται στα νέα υπερπολυτελή συγκροτήματα κατοικιών στο Λονδίνο, όπου ο ανταγωνισμός για προσέλκυση πελατών έχει «φουντώσει». Μια πισίνα διαστάσεων ξενοδοχείου, ένα γυμναστήριο και μια 24ωρη ρεσεψιόν δεν αρκούν πια για να πείσουν τους βαθύπλουτους να αγοράσουν σπίτι. Ετσι, οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων προσφέρουν ακόμα πιο «προχωρημένες» υπηρεσίες, όπως πρόσβαση σε κλειστές ομάδες εκλεκτών μελών, διάθεση μπότοξ μέσω εφαρμογών για το κινητό και υπηρεσίες καθημερινής μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία τους.

Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων, όσο οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών στη βρετανική πρωτεύουσα επιβραδύνονται αισθητά. Πρόσφατη έκθεση της εταιρείας δεδομένων για ακίνητα LonRes έδειξε ότι οι πωλήσεις κατοικιών αξίας άνω των 5 εκατ. λιρών υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 20% τον Μάιο σε ετήσια βάση. Ως αποτέλεσμα, ήταν ο χειρότερος Μάιος σε ό,τι αφορά τις αγορές ακινήτων τέτοιας αξίας από το 2017, εκτός από την περίοδο της πανδημίας. Οι επιπλέον παροχές είναι πλέον τόσο συνηθισμένες ανάμεσα στις εταιρείες ακινήτων, που οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές τις αναμένουν και τις συνυπολογίζουν στην αγορά σπιτιών, ιδίως νεόδμητων.

«Οι αγοραστές αυτού του είδους των πολύ ακριβών νεόδμητων σπιτιών αναζητούν κάτι επιπλέον, πέρα από το ίδιο το διαμέρισμα…Τώρα, βλέπω ότι φτιάχνονται σπίτια, τα οποία εκτός από τις σπουδαίες υπηρεσίες που διαθέτουν, προσφέρουν επίσης έναν τρόπο ζωής, από το να μπορείς να οργανώσεις τη φροντίδα του παιδιού σου μέχρι να βγάλεις βόλτα το κατοικίδιό σου», δήλωσε μεταξύ άλλων στο Bloomberg η Camilla Dell, ιδρύτρια της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Black Brick.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Chelsey Barracs, ενός υπερσύγχρονου συγκροτήματος στο Λονδίνο που προσφέρει διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων έναντι 6,7 εκατ. στερλινών. Το Chelsey Barracs ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασία με την ιατρική υπηρεσία Effect Doctors. Μέσω της συνεργασίας αυτής και συγκεκριμένα από ειδική εφαρμογή στο κινητό τους, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αποκτούν προνομιακή εξυπηρέτηση για ραντεβού με παθολόγους, για ενδοφλέβιες θεραπείες με βιταμίνες ή πρόσβαση σε μπότοξ και φάρμακα απώλειας βάρους. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης ένα νέο χώρο περίπου 3.700 τ.μ. με πισίνα 25 μέτρων, επαγγελματικές αίθουσες με κλειστά γραφεία, χώρο για ψυχαγωγία των παιδιών και κλειστό γυμναστήριο.

«Η προσοχή που δίνεται στην υγεία και στον τρόπο ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά, ιδίως μετά την πανδημία… Είναι μια ανάγκη την οποία οι εταιρείες ακινήτων οφείλουν προς το παρόν να καλύψουν, προκειμένου να παραμείνουν σχετικές και επιθυμητές ανάμεσα στον ανταγωνισμό», δήλωσε στο Bloomberg η Jessica Bishop, σύμβουλος στον τομέα των ακινήτων στην εταιρεία DDRE Global.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT