H ελληνική Δικαιοσύνη έλαβε τις σωστές αποφάσεις

H ελληνική Δικαιοσύνη έλαβε τις σωστές αποφάσεις

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Folli Follie δηλώνει ο Γκάμπριελ Γκρέγκο, επικεφαλής της Quintessential Capital Management (QCM), το fund το οποίο πριν από έξι χρόνια, τον Μάιο του 2018, είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο για την ελληνική εταιρεία, ξεσκεπάζοντας τον τεράστιο μηχανισμό παραποίησης των οικονομικών στοιχείων και προκαλώντας σεισμό στην ελληνική αγορά

2' 16" χρόνος ανάγνωσης

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Folli Follie δηλώνει ο Γκάμπριελ Γκρέγκο, επικεφαλής της Quintessential Capital Management (QCM), το fund το οποίο πριν από έξι χρόνια, τον Μάιο του 2018, είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο για την ελληνική εταιρεία, ξεσκεπάζοντας τον τεράστιο μηχανισμό παραποίησης των οικονομικών στοιχείων και προκαλώντας σεισμό στην ελληνική αγορά.

Μιλώντας στην «Κ», χαιρετίζει, όπως επισημαίνει, την ετυμηγορία του δικαστηρίου, όπου μέλη της ιδρυτικής οικογένειας της Folli Follie κρίθηκαν ένοχα και καταδικάστηκαν σε σημαντικές ποινές φυλάκισης από 11 έως 17 χρόνια, τονίζοντας πως αυτή η απόφαση-ορόσημο χρησιμεύει ως μια ισχυρή υπενθύμιση ότι οι οικονομικές παραβάσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

«Αυτή η ετυμηγορία είναι μια νίκη για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Εχουμε υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό την επιβολή αυστηρών μέτρων κατά της εταιρικής απάτης και η απόφαση της δικαιοσύνης υπογραμμίζει τη σημασία της επαγρύπνησης και της λογοδοσίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γκρέγκο.

«Το QCM εκφράζει την εκτίμησή του προς το ελληνικό δικαστικό σύστημα και τους ρυθμιστικούς φορείς για τις επιμελείς προσπάθειές τους σε αυτή την υπόθεση. Εχουμε ακλόνητη πίστη στους ελληνικούς θεσμούς και στη δέσμευσή τους να προάγουν τη δικαιοσύνη και να προστατεύουν τα συμφέροντα των επενδυτών», συνεχίζει ο επικεφαλής του fund. Ο κ. Γκρέγκο σπεύδει παράλληλα να τονίσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ακτιβιστές short sellers στη διατήρηση της ακεραιότητας της αγοράς. «Μέσω της αυστηρής έρευνας και της άφοβης έκθεσης της απάτης, οι ακτιβιστές short sellers όπως το QCM είναι ουσιαστικής σημασίας για την αποκάλυψη της αλήθειας και την προστασία των επενδυτών από εταιρική ανάρμοστη συμπεριφορά», επισημαίνει.

Ο επικεφαλής του fund QCM Γκάμπριελ Γκρέγκο, που αποκάλυψε το σκάνδαλο το 2018 ξεσκεπάζοντας τον τεράστιο μηχανισμό παραποίησης των οικονομικών στοιχείων, μιλάει στην «Κ».

Παράλληλα, δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να αποκαλύπτει εταιρικά σκάνδαλα, όπου και όταν τα εντοπίσει. «Η αδιάκοπη επιδίωξη της αλήθειας και η δέσμευση του QCM για την προστασία των επενδυτών επικυρώθηκαν για άλλη μια φορά από αυτό το αποτέλεσμα. Παραμένουμε σταθεροί στην αποστολή μας να αποκαλύψουμε τις εταιρικές αδικοπραξίες και να υπερασπιστούμε τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές σε όλο τον κόσμο».

Αξίζει να σημειώσουμε πως και η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών χαιρέτισε την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, για την απόδοση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της εταιρείας απευθείας στους ζημιωθέντες μικρομετόχους.

Οπως σημείωσε σε σχετική της ανακοίνωση, «το μήνυμα που εκπέμπει η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ότι οι επενδυτές στην Ελλάδα, σε περίπτωση αποδεδειγμένης εξαπάτησής τους στο χρηματιστήριο, αποζημιώνονται!

Είναι τεράστιας σημασίας για την Ελληνική Κεφαλαιαγορά και την Ελληνική Οικονομία». Επισημαίνεται πως στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους η μετοχή της Folli Follie σβήστηκε οριστικά από το ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, αφού τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπήρχε προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των αξιών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT