Πέντε ενδιαφερόμενοι για το πάρκο της Φυλής

Πέντε ενδιαφερόμενοι για το πάρκο της Φυλής

2' 43" χρόνος ανάγνωσης

Ενδιαφέρον από πέντε σχήματα προσείλκυσε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου σε έκταση 412 στρεμμάτων στις «Σπηλιές» της Φυλής, όπου σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων από την περιοχή του Ελαιώνα. Κατά πληροφορίες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΕΣΗΔΗΣ εκδήλωσαν ενδιαφέρον η «Αιγαίον Oil Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαιοειδών», συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, η «Ορφεύς Βεϊνόγλου» που ανήκει στη HIG και η Fincop Infrastructure του ομίλου Κοπελούζου, που είχε συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό. Τα υπόλοιπα δύο σχήματα περιλαμβάνουν την Goldair που προχωράει στην ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο και την ένωση εταιρειών Fyli x Trapark. Εάν και εφόσον οριστικοποιηθούν τα ενδιαφερόμενα σχήματα, θα ακολουθήσει το στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου και εν συνεχεία η υποβολή οικονομικών προσφορών.

Συνάντηση με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Μια εποικοδομητική συνάντηση φαίνεται πως είχαν εκπρόσωποι του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκο Μηλαπίδη, αφού τέθηκαν δύσκολα θέματα όπως οι συντάξεις χηρείας, η φορολόγηση των αναδρομικών, η παράλληλη ασφάλιση και ο επανυπολογισμός για τις συντάξεις πριν από το 2016, αλλά και η τύχη της εθνικής σύνταξης σε περίπτωση που κάποιος λαμβάνει πάνω από μία κύριες συντάξεις. Ο γενικός γραμματέας άκουσε τις προτάσεις των συνταξιούχων και άφησε ανοιχτή την ατζέντα για το άμεσο μέλλον.  

Στην Εισαγγελία Καρπενησίου η υπόθεση του jmctech.gr

Στην Εισαγγελία Καρπενησίου προκειμένου να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις παρέπεμψε ο Συνήγορος του Καταναλωτή την υπόθεση του ηλεκτρονικού καταστήματος jmctech.gr, το οποίο δεν παρέδωσε ποτέ εκατοντάδες παραγγελίες τεχνολογικών προϊόντων, κυρίως κινητών τηλεφώνων, παρά το γεγονός ότι είχε προεισπράξει τα χρήματα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις το Σάββατο το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμο 120.000 ευρώ στην εταιρεία JMC A.E., ενώ το θέμα είχε αναδείξει και η «Κ» στο φύλλο της 4ης Ιουνίου 2024.

Εκτακτη Γ.Σ. μετόχων της Viva Wallet

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί στις 17 Ιουλίου τους μετόχους της η Viva Wallet με βασικό θέμα την έγκριση της χρηματοδότησης της εταιρείας και της εκκίνησης των διαδικασιών για τη συγχώνευση των τριών εταιρειών του ομίλου, Viva Wallet, Viva Bank και Viva Payments. Οπως σημειώνεται στην ετήσια οικονομική έκθεση, ο όμιλος Viva επιδιώκει με τη συγχώνευση της τραπεζικής δραστηριότητας και αυτής του ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος να αποκτήσει ολοκληρωμένη πρόσβαση σε όλα τα συστήματα πληρωμών σε 24 ευρωπαϊκές χώρες, προωθώντας μια πιο αποδοτική δομή. Περαιτέρω, η συγχώνευση σε μια ενιαία τραπεζική οντότητα θα εξορθολογίσει τις επιχειρησιακές λειτουργίες του ομίλου και θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους και λειτουργική αποτελεσματικότητα.

«Καμπανάκι» για τις κεντρικές τράπεζες

Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να αποφύγουν να μειώσουν τα επιτόκια πολύ σύντομα λόγω του κινδύνου νέας έξαρσης του πληθωρισμού, προειδοποίησε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Οπως ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της, η παγκόσμια οικονομία μοιάζει έτοιμη για «ομαλή προσγείωση», καθώς ο πληθωρισμός μειώθηκε και η ανάπτυξη παρέμεινε ανθεκτική. Ωστόσο, προέτρεψε τους κεντρικούς τραπεζίτες να θέσουν έναν «υψηλό πήχυ στη χαλάρωση πολιτικής», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης σε τομείς όπως οι τιμές των υπηρεσιών και η αύξηση των μισθών, καθώς και την ανάγκη να διατηρηθεί κάποιο περιθώριο μείωσης του κόστους δανεισμού στην περίπτωση μιας ξαφνικής ύφεσης. Υπογράμμισε επίσης ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει ευάλωτο, ιδιαίτερα στα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους και στην πτώση των τιμών των εμπορικών ακινήτων. «Μια πρόωρη χαλάρωση θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις πληθωριστικές πιέσεις και να αναγκάσει μια δαπανηρή αντιστροφή της πολιτικής», τόνισε η BIS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT