Εξελέγη νέα διοίκηση στο συμβούλιο ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Εξελέγη νέα διοίκηση στο συμβούλιο ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΒΙΑΝ ανακηρύχθηκε ο Γεώργιος Αλεξόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY

1' 47" χρόνος ανάγνωσης

Νέα διοίκηση του συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ) για την περίοδο 2024-2026 εξελέγη κατά τη φετινή γενική συνέλευση. Το νέο Δ.Σ. ανακήρυξε πρόεδρο τον Γεώργιο Αλεξόπουλο, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της HELLENiQ ENERGY, ο οποίος διαδέχεται τον Ανδρέα Σιάμισιη έπειτα από τρία χρόνια επιτυχημένης θητείας στη θέση του προέδρου του ΒΙΑΝ.

Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ) παραμένει ο πρωτοπόρος φορέας της επιχειρηματικότητας στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, διαμορφώνοντας στρατηγικές, πολιτικές και στοχευμένες παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και προωθούν την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων. Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντιπρόεδρος του νέου Δ.Σ. ανακηρύχθηκε ο Γεώργιος Μυλωνογιάννης (ΕΛΛΑΚΤΩΡ), γραμματέας ο Ιωάννης Πανιάρας (ΤΙΤΑΝ), ταμίας ο Γεώργιος Ξηρογιάννης (ΣΕΒ), ενώ μέλη του νέου Δ.Σ. ανακηρύχθηκαν οι: Ευγένιος Δενδρινός (ΤΕΜΕΣ), Αθανάσιος Κεφάλας (IMERYS), Χαράλαμπος Μπρουμίδης (VODAFONE), Δημήτριος Παπαδόπουλος (METLEN Energy & Metals), Νικόλαος Εμμανουηλίδης (NESTLE ΕΛΛΑΣ), Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (POLYECO), Παναγιώτης Σκιαδάς (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ). Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Γεώργιος Αλεξόπουλος, δήλωσε ότι «με ιδιαίτερη χαρά και υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του προέδρου του συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Διαχρονικά, το ΒΙΑΝ έχει αναλάβει καθοριστικό ρόλο στον δημόσιο διάλογο, προωθώντας πολιτικές και δράσεις που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται και να πρωτοπορούν στις απαιτήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης. Για το μέλλον, κυρίαρχος στόχος του ΒΙΑΝ αποτελεί η διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού κατά την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον».

Ο Ανδρέας Σιάμισιης ευχαρίστησε, με τη σειρά του, τα μέλη του Δ.Σ. του ΒΙΑΝ, την αφοσιωμένη ομάδα των στελεχών, όλες τις εταιρείες-μέλη και τον ΣΕΒ. «Κατά τη χρονιά που πέρασε, φέραμε σημαντικά επιτεύγματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, που ωφέλησαν τις επιχειρήσεις και βελτίωσαν τη δυνατότητα προσαρμογής τους. Ενδεικτικά, οι βελτιώσεις στην υποβολή εκθέσεων για τον κλιματικό νόμο, η συμβολή στην επικαιροποίηση του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, και η προτεραιότητα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας στην Ελλάδα και στη συγκράτηση του κόστους ενέργειας. Παράλληλα, δημιουργήθηκε η ομάδα εργασίας για την κυκλική οικονομία και ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων σε θέματα φύσης και βιοποικιλότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT