Air France: Μείωση εσόδων λόγω Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Air France: Μείωση εσόδων λόγω Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Ανω των 160 εκατ. ευρώ οι απώλειες για την αεροπορική το καλοκαίρι

2' 28" χρόνος ανάγνωσης

Εκατό χρόνια μετά το «Παρίσι 1924», η γαλλική πρωτεύουσα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για τρίτη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, υποδεχόμενη 10.500 αθλητές από 206 χώρες του κόσμου. Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση φαίνεται ότι αλλάζει προσωρινά τον χάρτη του τουρισμού, καθώς πολλοί είναι οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που αποφεύγουν τη δημοφιλή Πόλη του Φωτός φέτος το καλοκαίρι. H Air France-KLM ειδικότερα αντιμετωπίζει σοβαρή μείωση στα προβλεπόμενα έσοδά της, αυτή τη θερινή περίοδο, μια και οι πελάτες της αποφεύγουν το Παρίσι για να γλιτώσουν τις πιθανές διαταραχές αλλά και τις αυξημένες τιμές, που παραδοσιακά παίρνουν την ανιούσα σε αντίστοιχα γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας. Η αναταραχή στις θυγατρικές Air France και Transavia France του ομίλου αερομεταφορέων θα «ψαλιδίσει» τα έσοδά του κατά 160 έως 180 εκατ. ευρώ την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν σκοπεύει να μειώσει τη χωρητικότητα «σε αυτό το στάδιο» παρά τις εκτιμώμενες αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδά της. «Οι κάτοικοι στη Γαλλία φαίνεται να αναβάλλουν τις διακοπές τους για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή να εξετάζουν εναλλακτικά ταξιδιωτικά σχέδια», τόνισε, προσθέτοντας ότι τα ταξίδια από και προς τη Γαλλία αναμένεται να ομαλοποιηθούν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ενθαρρυντικά επίπεδα ζήτησης να προβλέπονται από το τέλος Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο.

Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση φαίνεται ότι αλλάζει προσωρινά τον χάρτη του τουρισμού.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν απίθανο να αποδειχθούν θετικοί για την εταιρεία, αλλά αυτό που έρχεται είναι απογοητευτικό», υπογράμμισε ο Nιλ Γκλιν, αναλυτής στην ερευνητική εταιρεία Air Control Tower. Στα μέσα Ιουνίου, η διευθύνουσα σύμβουλος της Air France, Αν Ριγκέλ, επισήμανε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανέκαμψαν μετά την πανδημία, αν και η κίνηση στην Κίνα παρέμεινε αργή. Τον Δεκέμβριο, ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον, ανακοίνωσε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση στην Air France και σε άλλες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Περίπου 15 εκατ. επισκέπτες πρόκειται να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων δύο εκατ. από το εξωτερικό, σύμφωνα με το Κέντρο Δικαίου και Οικονομίας του Αθλητισμού (CDES), το οποίο παρακολουθεί τους Αγώνες του Παρισιού για λογαριασμό των διοργανωτών. Ως ένας από τους επίσημους χορηγούς των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Air France θέλησε να χρησιμοποιήσει τις εκδηλώσεις για να προωθήσει το εμπορικό σήμα της και να προβάλει τις υπηρεσίες της, προσλαμβάνοντας μεταξύ άλλων εκατοντάδες υπαλλήλους ως έκτακτο προσωπικό για να εξασφαλίσει την ομαλή μετακίνηση των αθλητών και του εξοπλισμού τους. Η αεροπορική εταιρεία εκτιμά πως θα μεταφέρει περίπου το ένα πέμπτο των ολυμπιακών αθλητών και λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των παραολυμπιακών αθλητών στους προσεχείς Αγώνες. Πέρυσι σημειωτέον, η Air France-KLM κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 931 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, σχεδόν ίσα με το ρεκόρ ετήσιων κερδών της. Η AirFrance-KLM δοκιμάστηκε φέτος, χάνοντας 522 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο λόγω της αύξησης του κόστους και των γεωπολιτικών εντάσεων παρά τον υψηλότερο αριθμό επιβατών και τις υψηλότερες τιμές εισιτηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT