Προς την επόμενη φάση η διεκδίκηση της Avramar

Προς την επόμενη φάση η διεκδίκηση της Avramar

2' 51" χρόνος ανάγνωσης

Τρεις εκ των έξι υποψηφίων αναμένεται ότι θα είναι οι «εκλεκτοί» των τραπεζών, οι οποίοι περνούν στην επόμενη φάση για τη διεκδίκηση της Avramar. Οπως πληροφορείται η στήλη, στην επόμενη φάση, κατά την οποία θα προβούν σε due dilligence και θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, περνούν το ισπανικό fund Atitlan, ο όμιλος Aqua Bridge Group με έδρα το Ντουμπάι και η Philosofish που αποτελεί τον δεύτερο «παίκτη», μετά την Avramar στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα. Σήμερα μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εκτός συνέχειας του διαγωνισμού για την απόκτηση της Avramar μένουν, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η ισπανική Profand, η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς, ένα σαουδαραβικό fund, καθώς και ένα βρετανικό fund που φέρεται ότι εκπροσωπούσε συμφέροντα τουρκικής εταιρείας.

Διεύρυνση του Δ.Σ. της Cepal Holdings

Με την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής της διακυβέρνησης και στην εξέλιξη του στρατηγικού της σχεδιασμού συνδέει η Cepal Holdings τη διεύρυνση του Δ.Σ. της με την ένταξη ως νέων μελών της Miriam Ceribelli, στελέχους της Davidson Kempner, και του Μάριου Καλότυχου, στελέχους της Alpha Bank. Στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών που συμπίπτουν με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης της Cepal Hellas από την ΤτΕ, ο Νικόλας Χρυσανθόπουλος αναλαμβάνει μη εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας holding του ομίλου.   

Ανθεκτική η ελληνική οικονομία, λέει η ΒΝP Paribas

Η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική στο αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης και στις γεωπολιτικές εντάσεις, σημειώνει σε ανάλυσή της η ΒΝP Paribas. Οπως εκτιμά, η Ελλάδα αναμένεται να σημειώσει οικονομική ανάπτυξη και πάλι πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης το 2024. Πάντως, όπως επισημαίνει ο γαλλικός οίκος, λόγω του μεγέθους και της εξάρτησής της από την εξωτερική αγορά, η Ελλάδα παραμένει πολύ εκτεθειμένη στις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς και στην αγορά ενέργειας, και ειδικότερα στο πετρέλαιο.   

Στο τραπέζι παραγωγικό μοντέλο και βιομηχανία

Τη δέσμευση για την υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας με βασικό χαρακτηριστικό την ανασυγκρότηση της βιομηχανίας ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνάντηση που είχε χθες με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ, Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Οι δύο καινούργιοι στα αξιώματα του υπουργού Ανάπτυξης και του προέδρου του ΣΕΒ συζήτησαν επίσης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την ενίσχυση της καινοτομίας. Αγνωστο παραμένει, πάντως, εάν ο κ. Θεοδωρόπουλος έθιξε κατά τη συνάντηση και το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει στην Ελλάδα υπουργείο Βιομηχανίας, κάτι που είχε σχολιάσει αρνητικά σε γεύμα προς τους δημοσιογράφους πριν από τις εκλογές στον ΣΕΒ.     

Η ώρα των μερισμάτων από τις τράπεζες

Το νήμα για την έναρξη καταβολής μερίσματος στους μετόχους ξεκινούν να «κόβουν» οι τράπεζες μετά και τη σταδιακή ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων, με την αρχή να κάνει πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς που πραγματοποίησε την ετήσια τακτική γενική της συνέλευση την περασμένη εβδομάδα. Η Τράπεζα Πειραιώς θα διανείμει 79 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η 10η Ιουλίου και η έναρξη καταβολής η 16η Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η Eurobank (θα διανείμει 342 εκατ. ευρώ) με ημερομηνία αποκοπής την 25η Ιουλίου και έναρξη καταβολής την 31η Ιουλίου, η Alpha Bank (θα διανείμει 61 εκατ. ευρώ σε μετρητά) με ημερομηνία αποκοπής την 26η Ιουλίου και έναρξη καταβολής του μερίσματος την 1η Αυγούστου και τέλος η Εθνική (θα διανείμει 332 εκατ. ευρώ) με ημερομηνία αποκοπής την 29η Ιουλίου και έναρξη καταβολής τη 2α Αυγούστου.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT