H Desserta Hellas εξαγόρασε τη «Δωρική»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης

Στην Desserta Hellas, θυγατρική στην Ελλάδα της αυστριακής εταιρείας Berglandmilch, ανήκει πλέον η «Δωρική Α.Ε.», όπως είχε ονομαστεί ο κλάδος τυροκομικών της Μινέρβα Ελαιουργικής μετά την πρόσφατη απόσχισή του από την τελευταία. Με αυτόν τον τρόπο η Desserta, η οποία μέχρι τώρα είχε μόνο εμπορική δραστηριότητα, αποκτά και παραγωγική δραστηριότητα με μια αυστριακή εταιρεία να εισέρχεται μεταξύ άλλων στην παραγωγή φέτας.

Η πώληση της «Δωρικής» πάντως δεν σημαίνει ότι επίκειται άμεσα και η πώληση της Μινέρβα, καθώς στον ορίζοντα για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση. Υπενθυμίζεται ότι η πώληση της Μινέρβα είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς ο βασικός μέτοχός της, το fund Diorama Investments Sicar, ολοκληρώνει στο τέλος του τρέχοντος έτους τον επενδυτικό του κύκλο. Με την εξαγορά της «Δωρικής» η Desserta Hellas αποκτά ένα εργοστάσιο παραγωγής φέτας στο Επισκοπικό Ιωαννίνων, καθώς και έναν σταθμό συλλογής γάλακτος στην περιοχή της Ανδραβίδας. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το σήμα «Χωριό» συμπεριλαμβανομένων των τυροκομικών προϊόντων παραμένουν στην ιδιοκτησία της Μινέρβα και στο πλαίσιο της συμφωνίας θα εξακολουθήσουν να παράγονται στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων.

«Στην Berglandmilch είχαμε μία ευρεία γκάμα τυροκομικών, αλλά όχι φέτα. Πετύχαμε να προσθέσουμε ένα εργοστάσιο που παράγει εξαιρετικής ποιότητας φέτα. Είμαστε παραγωγοί, όπως εσείς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Berglandmilch Γιόζεφ Μπραουνσχόφερ. Η Desserta Hellas, σημειωτέον, είναι υπεύθυνη και για την αγορά της Κύπρου, καθώς και των υπόλοιπων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT