Φθηνότερο φοιτητικό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα

Φθηνότερο φοιτητικό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα

Προσφέρει επιτόκιο 6,5% και αφορά σπουδαστές άνω των 21 ετών που εργάζονται

2' 25" χρόνος ανάγνωσης

Φθηνότερα από 2 έως και 4 μονάδες πράσινα καταναλωτικά δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, καθώς και δάνεια προς σπουδαστές και φοιτητές, για την κάλυψη προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών, προσφέρει η Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund – EIF).

Τα νέα δάνεια που ανακοίνωσε η Εθνική εξασφαλίζουν χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με το μέσο επιτόκιο που χρεώνει η τράπεζα για τα ίδια προϊόντα, λόγω της εγγύησης που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ενώ χαρακτηρίζονται από αυξημένο ποσό χρηματοδότησης και διάρκεια αποπληρωμής συγκριτικά με τα αντίστοιχα δάνεια που διατίθενται χωρίς τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Ειδικότερα, τα νέα καταναλωτικά προγράμματα προσφέρουν χρηματοδότηση για:

• Αγορά ηλεκτρικού οχήματος με επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor, που σήμερα διαμορφώνεται στο 3,7%, και χαμηλότερο spread 2% έναντι του 4% που χρεώνει κανονικά η τράπεζα.

Με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων η ΕΤΕ χορηγεί και δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

• Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας και εγκατάσταση οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος με spread επίσης 2% έναντι 4% που είναι το συμβατικό επιτόκιο για το πράσινο καταναλωτικό δάνειο της τράπεζας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που θέλουν να ανακαινίσουν την κατοικία τους χρησιμοποιώντας οικολογικές υπηρεσίες και προϊόντα όπως μονώσεις, κουφώματα, λέβητες, συστήματα θέρμανσης και ψύξης, φωτισμοί LED κ.λπ. Το ποσό χρηματοδότησης τόσο για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος όσο και για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας μπορεί να φτάσει έως τις 50.000 ευρώ.

• Κάλυψη κόστους σπουδαστικών αναγκών, όπως πρώτου πτυχίου, μεταπτυχιακού ή σεμιναρίων πιστοποιημένων φορέων, με επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor και χαμηλότερο spread 2,80% έναντι 7,75% που είναι το spread για το συμβατικό καταναλωτικό δάνειο «Σπουδάζω» που προσφέρει η τράπεζα. Ετσι το δάνειο με εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων εξασφαλίζει χαμηλότερο συνολικό επιτόκιο 6,5% σήμερα έναντι του 11,45% που είναι το επιτόκιο του συμβατικού σπουδαστικού δανείου της τράπεζας. Το πρόγραμμα αφορά νέους άνω των 21 ετών και σημαντική διαφορά του προγράμματος με εγγύηση σε σχέση με το πρόγραμμα «Σπουδάζω» είναι ότι το σπουδαστικό δάνειο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων απευθύνεται σε εργαζόμενους σπουδαστές, καθώς δεν επιτρέπει π.χ. στον γονέα να μπει εγγυητής του δανείου. Ετσι, ο αιτούμενος θα πρέπει να δηλώνει εισοδήματα που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον απαιτούμενο δανεισμό. Το ύψος του δανείου μπορεί να φτάσει τις 30.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής εκτείνεται από 4 έως και 7 χρόνια. Αντίθετα, στο δάνειο «Σπουδάζω» το ύψος του δανείου μπορεί να φτάσει έως τις 25.000 ευρώ, αλλά ο γονέας μπορεί να μπει εγγυητής και έτσι να χρηματοδοτήσει τις σπουδές των παιδιών του. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής – φοίτησης από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σε όλα τα παραπάνω ονομαστικά επιτόκια προστίθεται και η εισφορά του ν. 128, δηλαδή 0,60%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η Εθνική γίνεται η πρώτη ελληνική τράπεζα που υπέγραψε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων επιχειρησιακή συμφωνία για τη χρηματοδότηση φυσικών προσώπων μέσω των προγραμμάτων Sustainability και Skills & Education του εγγυοδοτικού σχήματος Invest EU.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT