Κ. Χατζηδάκης: Mείωση εισφορών και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος το 2025

Κ. Χατζηδάκης: Mείωση εισφορών και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος το 2025

«Τα τελευταία 5 χρόνια, η Ελλάδα, χωρίς να γίνει παράδεισος, έκανε σημαντικά βήματα μπροστά», δήλωσε από το βήμα του 28ου ετήσιου συνεδρίου του Economist ο υπουργός Οικονομικών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

«Τα τελευταία 5 χρόνια, η Ελλάδα, χωρίς να γίνει παράδεισος, έκανε σημαντικά βήματα μπροστά», δήλωσε από το βήμα του 28ου ετήσιου συνεδρίου του Economist ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα ότι περισσότεροι από 400.000 άνεργοι, πλέον έχουν βρει δουλειά. «Δεν είναι τυχαίο αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι «βασίστηκε στη δημοσιονομική σοβαρότητα και σε στάση φιλική προς την επιχειρηματικότητα». Οπως είπε, «πρέπει να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα στις προκλήσεις, για να κλείσουμε οριστικά τις πληγές της περασμένης δεκαετίας και να συγκλίνουμε με τον μέσο όρο της ΕΕ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης στο επιχειρηματικό περιβάλλον, την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, την επιτάχυνση στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και την περαιτέρω μείωση της φοροδιαφυγής, με την περαιτέρω μείωση των φόρων. Μάλιστα, τόνισε πως στον προϋπολογισμό του 2025 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως έως το τέλος του 2024, θα γίνει ο πρώτος διαγωνισμός για την κοινωνική αντιπαροχή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, θα υπάρξει η νέα μορφή, σε συνεννόηση με την Κομισιόν, για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», θα υπάρξει παρέμβαση στην πολιτική των επιδομάτων για τη σωστότερη κατανομή, καθώς και δράσεις για το δημογραφικό.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση της φορολογικής μεταρρύθμισης, στην αποεπένδυση του Δημοσίου από τις τράπεζες και τη δημιουργία 5ου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, στην ατζέντα για τη βελτίωση της λειτουργίας της κεφαλαιαγοράς, καθώς και στην απλούστευση του πλαισίου για τις συγχωνεύσεις και εξαγορές των επιχειρήσεων.

Συμπλήρωσε δε πως έως το τέλος του Ιουλίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, που λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT